Thursday 03rd December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Anglia a cucerit trofeul World Rugby U20 Championship

26 iunie 2016 INTERNATIONAL
Anglia a castigat Campionatul Mondial de U20.

Pentru a treia oara in istoria World Rugby U20 Championship, trofeul a revenit Angliei, care s-a impus in finala disputata cu Irlanda, medaliile de bronz revenind Argentinei dupa o victorie la scor in fata Africii de Sud, purtatorii frunzei de trifoi, respectiv pumele sud-americane fiind surprizele placute ale editiei 2016.

 Pe AJ Bell Stadium din Salford, Anglia a inceput in forta finala cu Irlanda si trandafirii au avut nevoie de numai 18 minute pentru a marca trei eseuri prin Marchant, Chick si Taylor, fara replica din partea adversarilor, astfel ca la pauza rezultatul a fost de 21-0.

Dupa reluare ,Marlinder a finalizat de doua ori in terenul de tinta al irlandezilor care au incercat sa revina prin McBurney, Daly si Deegan, dar nu au mai putut intoarce soarta partidei, Anglia impunandu-se cu rezultatul de 45-21.

In finala locurilor 3-4, Africa de Sud a condus cu 12-0, dar Argentina a revenit si Mallia de trei ori, Romanini, Baldunciel si Dominguez au batut defensiva Springbokspentru a cuceri medaliile de bronz, rezultatul final fiind de 49-19 in favoarea sud-americanilor. Aceasta a fost a doua victorie a Argentinei impotiva Africii de Sud, in editia 2016 a World Rugby U 20 Championship, dupa succesul din prima faza a competiei.

O lupta interesanta s-a dat si in privinta evitarii retrogradarii in care au fost angrenate Franta, Italia, Georgia si Japonia. Invinsa atat de Franta cat si de Italia, Japonia va evolua anul viitor in al doilea esalon valoric, World Rugby U 20 Trophy.

Clasament final World Rugby U20 Championship:
1.Anglia
2.Irlanda
3.Argentina
4.Africa de Sud
5.Noua Zeelanda
6.Australia
7.Tara Galilor
8.Scotia
9.Franta
10.Georgia
11.Italia
12.Japonia

FOTO: www.worldrugby.org

1,525 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response