Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Romania 7’s a cucerit medalia de bronz in etapa a doua a Rugby Europe Sevens Men’s Trophy de la Praga

3 iulie 2016 7's Men
Romania 7’s a cucerit medalia de bronz in etapa a doua a Rugby Europe Sevens Men’s Trophy de la Praga.

Echipa nationala de rugby 7 a cucerit medaliile de bronz in etapa a doua a Rugby Europe Men’s Trophy care s-a disputat in Cehia, la Praga, prima pozitie revenind Irlandei care a invins Ucraina cu 52-0. De altfel, reprezentativa Trifoiului a castigat ambele etape ale Campionatului European, impunandu-se si in prima, la Malmo.

Repartizata in Grupa B, Romania a debutat cu  o victorie la Praga, 19-5 cu Letonia. Elevii lui Alexandru Lupu si-au continuat seria, cu un zdrobitor 55-0 aplicat Sloveniei. In ultimul meci din grupa, acestia au cedat  insa in fata Suediei, 28-10 si astfel au ajuns in sferturile de finala, de pe locul secund l grupei.

Duminica, in cea de-a doua zi a competitiei, Romania a inceput in forta, calificandu-se in semifinale dupa o victorie categorica cu Danemarca, 42-0. Aici insa Stejarii au dat peste cea mai in forma echipa a Campionatului European, Irlanda, in fata careia au pierdut cu 24-0.

In finala mica, Romania a intalnit Suedia, echipa in fata careia cedase cu o zi inainte. De aceasta data, Stejarii s-au impus cu 24-10, acestia reusind patru eseuri fata de doua ale scandinavicilor si au cucerit astfel medaliile de bronz.

Castigatoare a primei etape, de la Malmo, Irlanda s-a impus si la Praga, la finalul unui meci fara istoric, 52-0 cu Ucraina.

Semifinale:
Irlanda – Romania 24-0
Suedia – Ucraina 10-12

Finale:
Romania – Suedia 24-10
Irlanda – Ucraina 52-0

Clasament:
1.Irlanda
2. Ucraina
3. Romania
4. Suedia
5. Israel
6. Danemarca
7. Cipru
8. Letonia
9. Cehia
10. Moldova
11. Monaco
12. Slovenia

2,179 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response