Saturday 26th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ghindele participa la a doua etapa a Rugby Europe Sevens Women Trophy, care va avea loc la Esztergom

6 iulie 2016 7's Women
Ghindele participa la a doua etapa a Rugby Europe Sevens Women Trophy, care va avea loc la Esztergom.

Nationala de rugby 7 feminin va participa in perioada 8-11 iulie 2016 la etapa a doua a Campionatului European de Rugby ce va avea loc la Esztergom, in Ungaria. Romania face parte din Grupa B si va avea ca adversare pe Scotia, Cehia si Norvegia. Meciurile din cadrul grupelor sunt programate sambata, 9 iulie, iar cele de clasament, in functie de rezultatele obtinute in grupe, vor avea loc duminica, 10 iulie.

„A fost o perioada grea de pregatire, cel putin pe final, pentru ca suntem de 30 de zile in cantonament si este dificil sa pastrezi aceeasi intensitate a antrenamentelor. Am avut cateva iesiri din baza sportiva cu fetele pentru a se putea relaxa si a evita astfel acea incarcare psihologica a cantonamentelor lungi. Fetele sunt bine, au un moral foarte bun si jocul reusit in prima etapa a Campionatului European, la Praga, pot spune ca le-a dat mai mult curaj. Mergem la Esztergom cu obiectivul de a ne clasa in primele trei echipe, atat in aceasta competitie, cat si in clasamentul final, pentru ca se vor cumula punctele din cele doua etape”, a declarat Claudiu Dumitru, antrenorul Romaniei.

Lotul Ghindelor pentru etapa a doua a Rugby Europe Women Trophy arata astfel: Irina Hirjete (Universitatea Cluj), Alina Dinita (Universitatea Cluj), Madalina Radu (Universitatea Cluj), Monica Rusu (Universitatea Cluj), Veronica Matei (Universitatea Cluj), Gabriela Lepciuc (Politehnica Iasi), Roxana Anghel (Politehnica Iasi), Anca Hau (Universitatea Cluj, Bianca Crisan (Universitatea Cluj), Roxana Ilies (Universitatea Cluj), Ana-Maria Sandu(Politehnica Iasi), Alina Dinca (Universitatea Cluj).
Antrenor :Claudiu Dumitru, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa si Colea Raul, Manager: Sabin Vasilescu.

Grupa A: Suedia, Elvetia, Ungaria, Danemarca
Grupa B: Romania, Cehia, Scotia, Norvegia
Grupa C: Polonia, Germania, Moldova, Israel

Motivate de performanta echipei de rugby 7 masculin care a terminat pe locul 3 la etapa a doua a Campionatului European, Ghindele doresc sa egaleze rezultatul baietilor. „Fetele au urmarit pe net toate meciurile baietilor de la Praga si au astfel o motivatie suplimentara. Chiar vorbeam la un moment dat ca si fetele si baietii au obtinut locul 3 la Stanislas Sevens de la Nancy, apoi baietii au ocupat locul 5 la la prima etapa a Europeanului la Malmo, dupa care fetele au ocupat si ele locul 5, la Praga. Acum, teoretic suntem obligati sa ne ridicam la rezultatul baietilor din aceasta a doua etapa din Cehia, cand au terminat pe 3”, a spus antrenorul Claudiu Dumitru.

In prima etapa a Campionatului European, Ghindele au ocupat locul cinci, cucerind trofeul Plate. Castigatoarea etapei a fost Suedia, care a invins in finala Scotia cu 34-15.

2,095 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response