Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Barladul se pregateste de prima editie a Turneului International de Rugby 7 Feminin U18

18 iulie 2016 U18
Barlad-ul se pregateste de prima editie a Turneului International de Rugby Feminin U18.

Prima editie a Turneului International de Rugby 7 feminin, rezervat categoriei de varsta U18 va avea loc la Barlad intre 7-9 septembrie 2016. Parte a proiectului „Get into Rugby”, turneul isi propune sa dea tinerelor jucatoare din Romania si din tarile invecinate meciuri mai multe, la un nivel cat mai ridicat de joc.

Alaturi de echipa Romaniei de rugby 7 feminin U18 sunt asteptate sa participe la competitie echipele similare ale Republicii Moldova, Ucrainei si Bulgariei.

„Imi doresc foarte mult sa reusim sa infiintam acea echipa de U18 fete si sper ca acest turneu sa fie un prim pas spre acest lucru. Este important sa vedem potentialul jucatoarelor tinere din tara pentru ca trebuie sa gandim pe termen lung, sa vedem cum le putem creste, cum le putem reuni intr-o echipa, cu cantonamente, cu o pregatire profesionista. Faptul ca rugby 7 feminin a devenit sport olimpic este o motivatie suplimentara ca sa luam in calcul acest lucru si sa incepem sa crestem de pe acum potentialul acestor fete, ca peste cativa ani sa putem juca pentru o calificare olimpica”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, Director National de Rugby Feminin si directorul Turneului International de la Barlad.

In prezent, in ce priveste rugbyul feminin, Romania are o echipa nationala de rugby 7, echipa ce a terminat in acest sezon Campionatul European pe locul 5.  Campionatul National de Rugby 7 feminin reuneste in acest moment trei echipe la senioare si cinci echipe la junioare.

 

2,775 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response