Rusia este noua campioana din Sevens Grand Prix Series

Rusia este noua campioana din Sevens Grand Prix Series.

Editia 2016 a circuitului Sevens Grand Prix Series, primul esalon valoric continental, s-a incheiat cu etapa disputata la Gdynia, in Polonia, unde s-a impus selectionata Marii Britanii, Royals, titlul de campioana europeana revenind Rusiei dupa o pauza de sapte ani.

Etapa de la Gdynia a fost una extrem de interesanta, Franta campioana ultimelor doua editii fiind nevoita sa se multumesca doar cu pozitia a saptea dupa ce a fost invinsa in sferturile de finala de Spania, iar in semifinalele locurilor 5-8 de Italia, cu rezultatul de 28-0.

In semifinale s-au calificat cele doua selectionate ale Marii Britanii, Royals, respectiv Lyons, Rusia si Spania, finala fiind una a britanicilor. Royals a dispus de Lyons cu rezultatul de 26-14 repetand performanta din etapa precedenta de la Exeter cand, de asemenea, a ocupat prima pozitie, medaliile de bronz revenind Rusiei care a invins categoric pe Spania, scor 31-7.

Cum in acest an se vor disputa Jocurile Olimpice, jucatorii din Anglia, Tara Galilor si Scotia au alcatuit doua selectionate, Royals respectiv Lyons, din care se va alege lotul Marii Britanii in vederea participarii la Rio de Janeiro, astfel ca acestea nu au punctat in clasamentul general. In aceste conditii titulul de campioana a Sevens Grand Prix Series editia 2016 a revenit Rusiei care in ierarhia finala, cu punctele acumulate in cele trei etape disputate la Moscova, Exeter si Gdynia,a devansat Franta si Spania.

Pe ultima pozitie s-a situat Lituania care anul viitor va evolua in al doilea esalon valoric, Rugby Europe Men’s Trophy.

Sub conducerea antrenorului Andrey Sorokin, Rusia a castigat titlul continental utilizand echipa: Vladimir Ostroushko, Mikhail Babaev, Ilia Babaev, Vladislav Lazarenko, Dmitry Perov, Stanislav Bodnarev, Vladislav Sozonov, Roman Roshchin, Igor Galinovskiy, Yury Gostyuzhev, Alexey Kapalin si Germna Davydov, o parte din acestia facand parte si din echipa de rugby in XV a ursilor.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile