Thursday 14th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Intalnire cu profesorii de rugby-tag, antrenorii de minirugby si profesorii de educatie fizica in luna septembrie, la Bucuresti

19 iulie 2016 MINI-RUGBY
Intalnire cu profesorii de rugby-tag, antrenorii de minirugby si profesorii de educatie fizica in luna septembrie, la Bucuresti.

In luna septembrie, la Bucuresti va avea loc o intalnire a reprezentantilor judeteni de rugby tag , a antrenorilor de minirugby  si a profesorilor de Educatie Fizica din Capitala. Organizata de catre Departamentul Dezvoltare al Federatiei Romane de Rugby, aceasta actiune va avea si un invitat special, Jose Gorrotxategi, managerul de dezvoltare al programului  „Get into Rugby Europe”.

In primele doua zile ale evenimentului, pe 2 si 3 septembrie, sunt programate intalnirile cu profesorii de rugby-tag din 41 de judete si Municipiul Bucuresti si cursurile cu responsabilii judeteni de tag rugby si minirugby. Cei prezenti vor asista apoi la meciurile din ultima etapa a Circuitului National de MiniRugby.

„Principalul scop al acestei intalniri este acela de a gasi solutii de a dezvolta rugbyul scolar, de a vedea cum reusim sa-i transferam pe copii care fac rugby tag la minirugby, cum ii putem motiva si pastra la aceasta forma a rugbyului. Sunt foarte importante pentru noi discutiile cu profesorii de educatie fizica si antrenorii de minirugby pentru ca ei sunt cei care ii aduc, ii formeaza si cresc pe copii in spiritul acestui sport. De asemenea, o mare dorinta a Departamentului Dezvoltare pe termen mediu este aceea de profesionalizare a cluburilor si a antrenorilor de minirugby”, a declarat Ciprian Popa, Director National de Dezvoltare.

In acest an, activitatea de rugby tag a cunoscut o crestere semnificativa, reflectata in numarul mare de echipe care au participat in competitiile organizare de Federatia Romana de Rugby. „Rugby-ul tag s-a dezvoltat foarte mult, ajutat si de Olimpiada Gimnaziilor. Daca in 2015 au fost multe judete care nu au avut reprezentanta la tag rugby, anul acesta doar judetul Arges nu a avut echipa, in rest toate celelalte judete au fost prezente. E un lucru imbucurator, de aceea trebuie sa gasim solutii sa ajutam cat mai mult dezvoltarea rugby tag-ului. De asemenea, in ce priveste minirugby, am vazut in etapele de pana acum meciuri mult mai interesante la U14 si U12 decat anul trecut si una din grijile noastre este aceea de a dezvolta mai mult activitatea regionala de minirugby pentru a putea ajuta structurile sportive ce nu isi permit financiar participarea la aceste etape ”, a spus Ciprian Popa.

Intalnirea va avea loc in perioada ultimei etape a Circuitului National de MiniRugby, programata  pe 3-4 septembrie, la Bucuresti.

 

2,207 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response