Friday 05th June 2020,
Federatia Romana de Rugby

“Monumentul Rugbystului” a fost dezvelit vineri, 22 iulie, la Cluj

23 iulie 2016 INTERN
“Monumentul rugbystului” a fost dezvelit la Cluj.“Monumentul rugbystului” a fost dezvelit la Cluj.

Clujul a intrat de vineri, 22 iulie, in clubul select al oraselor care sarbatoresc rugbyul prin dedicarea unui monument specific. La implinirea a 66 de ani de cand sportul cu balonul oval a patruns in acest oras, in Parcul “Iuliu Hatieganu” a fost dezvelit “Monumentul Rugbystului”. Opera a sculptorului clujean Liviu Mocan, monumentul a fost dezvelit in prezenta a fosti si actuali jucatori clujeni, antrenori, arbitrii, presedinti de sectie si iubitori ai acestui sport, sustinatorii ai Universitatii Cluj.

Scupltura are o inaltime de 5.35m si este realizata din material inox si andezit de pietroasa, costurile acesteia fiind suportate de catre Remus Pop. „Clujul este mandru cu un asemenea monument, pentru ca memoria amintirilor este jurnalul pe care noi toti il ducem peste tot cu noi”, a declarat Gheorghe Sabau, Director de Dezvoltare Transilvania Nord.

“Monumentul rugbystului” a fost dezvelit la Cluj.

“Monumentul Rugbystului” a fost dezvelit la Cluj.

Unul dintre cel mai cunoscut grup statuar din lume se afla la Stadionul Wembley in Londra, statuie dedicata rugbistilor Martin Offiah, Alex Murphy, Billy Boston, Eric Ashton si Gus Risman. Printre orasele in care se afla statui cu o astfel de tematica se mai afla si Ipswich, Wellington, Tokyo, Liverpool, Sydney, Brisbane.

Evenimentul acesta a fost urmat si de o intalnire cu echipa de seniori a Universitatii Cluj, echipa care se pregateste de debutul in SuperLiga CEC Bank sezonul 2016-2017. Ardelenii vor intalni pe 30 iulie, IN Ghencea, pe CSA Steaua, de la ora 17:00 (in direct pe Dolce Sport si rugbyTv.ro).

 

2,281 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response