Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Campionii olimpici, jucatorii fijieni au primit medaliile de aur la Rio 2016, in genunchi

12 august 2016 INTERNATIONAL
Campionii olimpici, jucatorii fijieni au primit medaliile de aur la Rio 2016, in genunchi.

Nationala de rugby a statului Fiji a reusit vineri dimineata, 12 august, o premiera absoluta, obtinand prima medalie olimpica din istoria tarii, cea de aur. In finala turneului de rugby 7, sport care a revenit dupa 92 de ani in randul disciplinelor olimpice, Fiji a invins Marea Britanie cu 43-7.

Victoria istorica a rugbistilor din Pacific la Jocurile Olimpice a declansat o adevarata sarbatoare nationala in Fiji. Mii de oameni au iesit pe strazi, cantand si dansand si strigand numele celor care au pus micutul stat pe harta olimpica. Ziua de joi, zi in care nationala avea programate meciul din semifinale si finala, a fost nelucratoare, prim-ministru Josaia Voreqe Bainimarama., declarand ca va mai fi cel putin o zi libera dedicata sarbatoririi  victoriei. Mai mult, majoritatea locuitorilor doresc ca ziua de 12 august sa fie declarata zi de sarbatoare nationala.

“Este un moment extrem de frumos pentru natiunea noastra. Am castigat prima noastra medalie de aur la Jocurile Olimpice de vara si fiecare cetatean, din tara sau de peste hotare, se bucura. Am programat mai multe festivitati pentru intoarcerea echipei. Cu totii suntem mandri. Productivitatea tarii a ajuns la zero in ultimele doua zile, dar speram ca PIB-ul va creste in urmatoarele saptamani.” a declarat prim-ministrul statului din Pacific, Josaia Voreqe Bainimarama.

Momentul a fost completat de momentul festivitatii de premiere, jucatorii primind medaliile de aur chiar din mana Printesei Anne, fiica Reginei Elisabeta a II-a. In semn de respect fata de ea si pentru ca Altetea Regala era prea scunda pentru a decerna medaliile jucatorilor urcati pe podium olimpic, jucatorii fijieni au inghenuncheat pe rand, in momentul primirii medaliilor.

“Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca ne-a binecuvantat si ne-a oferit oportunitatea de a castiga intr-un eveniment precum Jocurile Olimpice. Nici nu am visat sa iar parte la aceasta competitie olimpica, cat despre a cuceri vreo medalie, si mai ales de aur, nici nu era vorba”, a spus capitanul fijienilor, Osea Kolinisau.

Competitia feminina a fost castigata de Australia.

FOTO: Facebook World Rugby Sevens Series

 

1,932 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response