Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Adi Motoc a debutat pentru Racing 92, in meciurile amicale cu Toulouse si Bayonne

13 august 2016 First XV
Adi Motoc a debutat pentru Racing 92, in meciurile amicale cu Toulouse si Bayonne.

Adrian Motoc (20 ani, 197 cm si 115 kg), unul dintre cei mai talentati juniori ai actualei generatii din rugbyul romanesc, a debutat oficial pentru Racing 92, campioana Frantei si finalista Champions Cup. Acesta a jucat in cele doua meciuri amicale de pregatire al noului sezon Top 14 pe care parizienii le-au disputat cu Toulouse, in deplasare, victorie cu 35-21, si cu Bayonne,tot in deplasare, in fata carora s-au impus cu 29-14. Astfel, juniorul roman i-a avut colegi pe teren pe jucatori precum Dimitri Szarzewski, Daniel Carter, Joe Rokocoko.

Adi, jucator crescut si format la CSA Steaua, fost capitan al echipei militare de U19, joaca din toamna anului trecut la Racing Metro in campionatul Espoirs U22. In aceasta vara el a semnat  un contract Espoirs si cu echipa de seniori a clubului, contract care prevede antrenamente in timpul presezonului cu echipa de seniori,  pregatita de Laurent Labit, Laurent Travers si Ronan O’Gara, ca vinerea sa revina in grupul celor de la U22 cu care si joaca in competitia rezervata acestei categorii de varsta. „Nu este atat de dificil precum pare. Nu este foarte mult contact la antrenamentele cu seniorii, insa e mult de munca. Nu cred ca voi ajunge prea curand sa joc o partida de Top 14, mai am pana sa ajung la nivelul seniorilor, dar ma ajuta foarte mult ca incredere si motivatie sa ma pregatesc alaturi de ei. Ce difera la antrenamente acum este intensitatea pregatirii, pentru ca tineretul este in pre-sezon, iar seniorii deja incep campionatul. Dar acum Espoirs e cum e la noi centrul de formare, facem mai specific, pe cand la echipa mare se exerseaza mai mult schemele, mai fac si contact”, ne-a declarat Adi.

Adi a debutat zilele acestea pentru echipa mare, jucand un sfert de ora in cele doua meciuri amicale pe care Racing 92 le-a avut cu Toulouse si Bayonne. „La primul meci, cu Toulouse au fost 12 000 de spectatori. Am avut multe emotii, dar a fost bine si la sfarsit antrenorii au fost multumiti, m-au felicitat. Meciul cu Bayonne a fost si el incredibil pentru ca lumea ne astepta la hotel inainte de meci, apoi pe stadion au adus fanfara si a inceput tot stadionul sa cante. Mi s-a facut pielea de gaina, a fost o atmosfera incredibila. Pentru mine a insemnat enorm de mult sa joc in aceste meciuri, ii admir si ii respect pe toti jucatorii si stiu ca am multe de invatat de la ei. Din aceste doua meciuri am invatat ca mai am mult de invatat, de muncit, dar sunt ambitios si doresc sa profit de aceasta oportunitate.”, a spus el.

De luni, 15 august, Adi va incepe antrenamentele si cu Espoirs, cu care va avea primul meci la inceputul lui octombrie impotriva lui Angoulem.

FOTO: www.racing92.fr (Pascal Rondeau)

4,341 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response