Friday 03rd April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Alina Dinca, prima jucatoare din Romania care a jucat pentru o selectionata Barbarians

19 august 2016 7's Women
Alina Dinca, prima jucatoare din Romania care a jucat pentru o selectionata Barbarians.

Rugbyul feminin romanesc este tot mai apreciat in Europa. Nationala de rugby 7 feminin a Romaniei  a terminat in acest sezon pe locul 5 in Campionatul European, iar evolutia fetelor nu a trecut neobservata. Astfel, dupa cele doua etape ale competitiei, disputate la Praga si la Esztergom, una dintre jucatoarele Romaniei a fost invitata sa evolueze pentru o selectionata Barbarians, care reuneste cele mai bune jucatoare ale sezonului din randul echipelor participante.

Alina Dinca, prima jucatoare din Romania care a jucat pentru o selectionata Barbarians.

Alina Dinca a avut in echipa colege din Suedia, Moldova, Germania, Scotia.

Astfel, Alina Dinca, recunoscuta pentru viteza care i-a si adus porecla de “Speedster” a participat zilele trecute  cu selectionata denumita “TabuSoro Angels”  la turneul de rugby 7 care a avut loc la Copenhaga, “Scandinavian Open 7s”. “M-am bucurat pentru aceasta invitatie, am fost onorata sa reprezint Romania in aceasta echipa. Au fost meciuri frumoase, si o experienta interesanta pentru mine pentru ca practic, fiecare a adus echipei ce are mai bun, calitatile pentru care s-a remarcat, talentul individual. Ma intrebam la un moment daca voi chemata, stiam de acest turneu, de faptul ca sunt invitate cele mai bune jucatoare si tot speram”, a spus ea. “Ghinda” a avut alaturi jucatoare din Suedia, echipa care a si castigat Campionatul European, din Moldova, Israel, Germania si Scotia

Alina Dinca, prima jucatoare din Romania care a jucat pentru o selectionata Barbarians.

Alina Dinca, prima jucatoare din Romania care a jucat pentru o selectionata Barbarians.

 “Speedster” a marcat patru eseuri in cele opt meciuri disputate sambata si duminica si a oferit faza turneului dupa ce a reusit sa isi ajunga o adversara, dupa o cursa de la mijlocului terenului, pentru a o impiedica sa dea eseu. “Da, a fost o faza frumoasa. Am recuperat rapid distanta si am placat-o. Fetele m-au felicitat si mi-au spus ca placajul acesta a fost mai frumos si mai important decat toate eseurile marcate”, se amuza ea.

In finala, TabuSoro Angels a fost invinsa de  Susies Valkyries, o echipa de club din Olanda.

Alina Dinca se pregateste in aceasta perioada pentru participarea cu echipa U Cluj in Campionatul National de Senioare.

 

FOTO: Daniel Storch si Eborren FOTO

4,275 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response