Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

La Hlipiceni, are loc miercuri, 24 august, primul meci amical de rugby din istoria comunei

23 august 2016 MINI-RUGBY
La Hlipiceni, are loc miercuri, 24 august, primul meci oficial de rugby din istoria comunei.

Hlipiceni, comuna din judetul Botosani, care l-a dat rugbyului romanesc pe internationalul Romeo Gontineac, revine in atentia iubitorilor sportului cu balonul oval. Astfel, miercuri, 24 august, pe terenul “Victoria” din localitate,  la ora 12:00, va avea loc meciul amical dintre echipa locala de copii si CSS Gura Humorului.

Adunati de pe ulitele satului in urma cu patru luni de catre George Gontineac, copii cu varste cuprinse intre  13 si 15 ani au indragit repede rugbyul. “Am adunat copiii care isi pierdeau vremea in zadar prin sat sau in lumea virtuala si le-am spus ideea mea: haideti sa va arat ceva diferit, un sport nou care o sa va placa. La inceput au fost 7-8 copii, dupa care la urmatoarele antrenamente fiecare si-a adus prietenii si asa ideea mea a luat amploare formand o echipa de circa 28 – 30 de baieti de varste cuprinse intre 13 si 15 ani. Ceea ce m-a uimit e faptul ca niciunuia nu i-a fost frica sa practice pana acum acest sport in ciuda contactelor sau altor pericole, ci din contra, baietii ma indeamna mereu sa ne adunam la antrenament cat mai des”, povesteste acesta.

Pentru a-i motiva pe copii, el a cerut ajutorul fostului sau antrenor, Andrei Varvaroi de la Gura Humorului, care a fost de acord ca jucatorii CSS sa dispute acest meci la Hlipiceni. “Dupa acest amical as vrea sa ascult parerile copiilor si  doresc sa infiintam aceasta echipa in ciuda indiferentei celor din jur, dar mai ales pentru dorinta copiilor de a practica acest sport si pentru ca, dupa cum le-am spus si copiilor, chiar daca mi-a fost mai greu in cei 4 ani de liceu in care am practicat rugby, acest sport m-a educat, m-a incurajat, m-a motivat, m-a imbarbat, mi-a creat o alta vizune despre lumea in care traiesc; practic a fost ca o armata in care am trait emotii in teren si am invatat ce este disciplina, respectul, solidaritatea”, a continuat el.

“Ma bucur ca fostii jucatori au devenit actualii antrenori care doresc sa impartaseasca tainele acestui minunat sport. Ii doresc mult success lui George in continuare si il asigur ca va beneficia de sprijinul meu si al Federatiei Romane de Rugby oricand va avea nevoie. Este un exemplu de urmat si de ceilalti practicanti ai jocului de rugby care s-au retras in zonele natale. Rugby-ul va dainui prin antrenorii care descopera jucatori si iata care devin slefuitori de talente la randul lor”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, Director de Dezvolatre, zona Moldova Nord.

5,394 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response