Friday 29th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

“Lupii Cornu”, in primul cantonament de pregatire, la Navodari

2 septembrie 2016 INTERN, Stiri
Lupii Cornu fac primul cantonament, la Navodari.

Echipa Centrului de Pregatire a Juniorilor din cadrul Federatiei Romane de Rugby, “Lupii Cornu”, efectueaza in aceste zile primul cantonament de la infiintarea Centrului. Cei 25 de copii se vor afla timp de 10 zile la Navodari, unde vor combina antrenamentele de pregatire fizica cu jocuri-scoala, dar si cu momente de relaxare la malul marii.

Cazati la Centrul Olimpic Navodari, “Lupii Cornu” vor avea doua antrenamente pe zi, unul la 06:30, pe plaja, si unul la ora 17:00, pe terenul de joc. “Copii sunt incantati de aceasta iesire pentru ca, dupa un an de stat in pregatire la Centru, aveau nevoie de o mica schimbare. Lucram pe readaptarea organismului la efort, cu multe jocuri cu tema, cu exercitii de indemanare, dar si cu activitati gandite sa duca la consolidarea grupului” a declarat Adrian Costache, Director tehnic al Centrului de Pregatie a Juniorilor de la Cornu.

Lupii Cornu fac primul cantonament, la Navodari.

Lupii Cornu fac primul cantonament, la Navodari.

In aceste zile la mare accentul va fi pus pe pregatirea fizica. “Este important ca ei sa poate sustine fizic la aceeasi intensitate un meci, iar pe langa pregatirea fizica specifica vom profita de faptul ca suntem la mare si vom face cross-uri pe plaja, alergari, exercitii care pot imbunatati rezistenta la efort”, a spus antrenorul Marcel Giucal.

“Lupii Cornu” vor disputa si doua meciuri-scoala, cu Cleopatra Mamaia, pe 7 si 9 septembrie. “Vor fi meciuri in care jucatorii vor primi teme, cu antrenorii in teren, meciuri in care urmarim sa vedem cum reactioneaza in anumite situatii si cat de receptivi sunt la ceea ce le cerem sa joace” a explicat Adrian Costache.

La acest stagiu nu sunt prezenti Felix Caprar si Adrian Pavel, convocati la echipa de U18 a Romaniei care pregateste participarea la Campionatul European de la Bucuresti, intre 17-18 septembrie. Odata cu inceperea scolii, pe 12 septembrie, copii isi vor relua pregatirea la Centrul de la Cornu.

Echipa va evolua in sezonul competitional 2016-2017 in Divizia Nationala de Juniori U17 la rugby X si in Divizia Nationala de Juniori U17 la rugby 7.

2,247 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response