Sunday 09th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

La Bucuresti a avut loc, in premiera, intalnirea responsabililor judeteni de rugby-tag si a antrenorilor de minirugby

5 septembrie 2016 MINI-RUGBY
La Bucuresti a avut loc, in premiera, intalnirea responsabililor judeteni de rugby-tag si a antrenorilor de minirugby.

Timp de doua zile, pe 3 si 4 septembrie, peste 60 de responsabili judeteni de rugby-tag, profesori de Educatie Fizica si Sport si antrenori de minirugby au discutat la Bucuresti despre cum pot fi atrasi mai mult copiii spre rugby tag in mediul scolar si cum pot fi apoi indreptati spre minirugby. La intalnirile care au avut loc la sediul Federatiei Romane de Rugby au participat pe langa oficiali ai forului de specialitate si Jose Gorrotxategi, de la World Rugby, managerul de dezvoltare al programului  „Get into Rugby Europe”. De asemenea, a fost prezent si  Alin Paunescu, Inspector General in cadrul Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

La intalnire au participat oficiali ai FRR, World Rugby si ai Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

La intalnire au participat oficiali ai FRR, World Rugby si ai Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

“M-a bucurat entuziasmul resposabililor judeteni de rugby tag, un entuziasm care s-a concretizat in propuneri foarte bune pentru dezvoltarea jocului de rugby tag, mai mult, cativa dintre cei prezenti si-au manifestat dorinta de a se implica si mai mult in aceasta activitate, chiar prin infiintarea unor cluburi de rugby. Unii dintre profesori au venit cu idei foarte bune privind activitatea de selectie si cum sa imbunatatim competitiile de rugby-tag. Am avut un feedback pozitiv legat de sistemul competional la minirugby si specializarea pe viitor a profesorilor de minirugby. Parerea unanima a fost aceea ca rugbyul tag este un sport extraordinar de dinamic, care a prins bine in mediul scolar. Iar marele avantaj este acela ca se poate juca pe orice suprafata si ca se joaca cu numar redus de sportivi. De aici incolo ramane de datoria noastra sa vedem cum putem sa atragem acesti copii spre minirugby”, ne-a declarat Ciprian Popa, Director National de Dezvoltare al Federatiei Romane de Rugby.

La Bucuresti a a avut loc prima intalnire a resposabililor judeteni de rugby tag si antrenorilor de minirugby.

La Bucuresti a a avut loc prima intalnire a resposabililor judeteni de rugby tag si antrenorilor de minirugby.

Aceasta intalnire va fi urmata in lunile urmatoare de o alta intalnire a Directorilor Regionali de Dezvoltare cu responsabili judeteni de rugby-tag in care se va urmari implementarea in conditii cat mai bune a programului “Get into Rugby” si punerea in practica a solutiilor gasite in cadrul intrunirii de la Bucuresti. Dupa care, in cadrul intalnirilor lunare ale profesorilor de Educate Fizica si Sport din fiecare judet se va vorbi despre modalitatea de punere in practica a solutiilor gasite.

2,284 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response