Monday 08th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Warriors Timisoara, campioana de la U8 la minirugby. “Scopul nostru este sa aducem copiii pe teren, sa faca sport”, spune antrenorul Nicorici

5 septembrie 2016 MINI-RUGBY
“Scopul nostru este sa aducem copiii pe teren, sa faca sport”, spune antrenorul Nicorici.

Echipa Warriors Timisoara este noua campioana nationala la U8 a Circuitului National de MiniRugby. Micutii banateni au castigat cinci din cele sase etape ale competitiei, Trofeul Bucuresti, Trofeul Transilvania, Trofeul Muntenia , Trofeul Bucovina si ultima etapa, care a avut loc la Bucuresti. Echipa formata din Razvan Bizian, desemnat “Cel mai tehnic jucator”  la 2 turnee din acest sezon, Patrik Sandru, Luca Perici (capitan),Vlad Stroia, Alexandru Badoiu, desemnat “Cel mai tehnic jucator” la turneul de la Gura Humorului si Stefan Harsan este antrenata de Codrut Nicorici, Eugen Argintaru, Daniel Perici si Ciprian Dulgheru. In plus, Warriors Timisoara si-a adjudecat inca doua trofee, Razvan Bizian, fiind desemnat “Cel mai tehnic jucator” al editiei 2016, clubul primind si Trofeul “Fair-Play”.

La finalul ultimei etape a competitiei, care a avut loc la Bucuresti, pe Stadionul National “Arcul de Triumf”, antrenorul Codrut Nicorici a vorbit despre obiectivele clubului Warriors Timisoara si ce inseamna acest titlu pentru micutii pe care ii pregateste.

Warriots Timisoara a cucerit titlul national la minirugy la U8.

Warriors Timisoara a cucerit titlul national la minirugy la U8.

Felicitari pentru titlul obtinut la minrugby. Spuneti-mi, va rog doua trei cuvinte despre Warriors Timisoara…
Structura clubului este facuta pe un nucleu de copii proveniti din Centrul de Plasament, copii pe care i-am luat in 2009, astazi regasindu-se alti doi-trei copii la U8, la care am atasat copii ce doresc sa faca sport. Avand baza intr-o zona cu multe case, in Ronat, langa terenul echipei Timisoara Saracens, sunt multi copii care vin atrasi de teren, de balon, de ceea ce se intampla pe plan sportiv, ca o alternativa a activitatii lor de zi cu zi.

Ce inseamna acest titlu national la U8 pentru ei?
Eu nu cred ca ei constientizeaza pe deplin ce au realizat, sincer noi nici nu am pus accent foarte mult pe acest lucru. Pentru ei a fost o competitie in care au jucat rugby, s-au bucurat de meciuri, de faptul ca au fost pe teren, ca au jucat impreuna si ca au si castigat. Nu dorim sa facem din acest lucru un scop, nu aceasta este intentia noastra.

Eugen Argintaru, Ciprian Dulgheru, Daniel Perici si Codrut Nicorici sunt antrenorii care stau in spatele succesului Warriors Timisoara.

Eugen Argintaru, Ciprian Dulgheru, Daniel Perici si Codrut Nicorici sunt antrenorii care stau in spatele succesului Warriors Timisoara.

Dar care este scopul atunci?
Scopul nostru primordial este sa aducem acesti copii la teren, sa faca sport, sa se joace in aer liber cu balonul de rugby, sa traiasca momente frumoase impreuna, sa se bucure de aceste lucruri. Noi suntem toti antrenori voluntari, fiecare face altceva in viata de zi cu zi si faptul ca venim si ne jucam cu ei, este pentru noi o relaxare, este un hobby.

Ce v-a determinat sa faceti pasul spre antrenorat, spre rugby?
Am plecat de la premisa ca putem oferi ceva pe termen lung rugbyului, ca pe noi rugbyul ne-a educat si format intr-un anumit fel si dorim sa le oferim si copiilor posibilitatea sa cunoasca acest sport deosebit si sa-l practice.

Este greu sa lucrati cu copii atat de mici?
E o deconectare de la ce facem in viata de zi cu zi. Ne place sa lucram cu ei pentru ca fiecare dintre noi trebuie sa devina la randul nostru copil. La varsta lor totul se invata prin joaca, trebuie sa sari cu ei, sa te rostogolesti, nu le poti impune lucruri. Nu poti fi un antrenor drastic, sa ii certi daca dau o pasa gresita, trebuie sa gasesti tot timpul lucrurile pozitive si sa le prezinti totul ca pe o joaca frumoasa.

Warriots Timisoara a cucerit titlul national la minirugy la U8.

Warriors Timisoara a cucerit titlul national la minirugy la U8.

Care credeti ca este principalul lucru pe rugby-ul l-a adus in viata acestor copii?
Partea de socializare, faptul ca se integreaza mult mai usor. Am discutat cu multi parinti care ne-au spus la inceput ca copilul este retras, timid, nu vorbeste cu nimeni, ca acum sa ne spuna ca intr-un an de zile, totul este schimbat, copilul a inceput sa fie sociabil, sa se descurce singur, sa gaseasca solutii. In plus, dupa fiecare antrenament dam posibilitatea fiecarui copil sa vorbeasca despre ce a facut pe teren, discutam despre aceste lucruri, este o comunicare continua.

Cum reusiti sa ii tineti impreuna pe acesti copii?
Greutati sunt tot timpul. Nici macar accidentul in care un Tir a intrat in autobuzul nostru, la intoarcerea din Turneul de la Gura Humorului, nu ne-a determinat sa ne oprim , ci ne-a unit si ne-a făcut mai puternici.

Cati copii aveti la grupa de U8?
Am lucrat cu 12 copii, iar la turnee, cei sase prezenti au fost cei care au putut veni pentru ca unii au plecat la tara, altii cu parintii in concediu. Cei sase care au fost s-au schimbat cam tot timpul. In total, la clubul nostru avem legitimati cam 60 de copii.

Ce se va intampla cu grupa castigatoare de la U8?
Patru copii vor ramane in continuare la U8, pentru sunt generatia 2009-2010, iar ceilalti vor face pasul spre U10, deci vor avea continuitate.

4,159 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response