Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Turneul International de Rugby 7 feminin are loc joi, 8 septembrie, la Barlad

7 septembrie 2016 7's Women
Turneul International de Rugby 7 feminin are loc joi, 8 septembrie, la Barlad.

Prima editie a Turneului International de Rugby 7 feminin, rezervat categoriei de varsta U18 are loc in aceste zile la Barlad. Parte a proiectului „Get into Rugby”, turneul isi propune sa dea tinerelor jucatoare din Romania si din tarile invecinate meciuri mai multe, la un nivel cat mai ridicat de joc. Miercuri, 7 septembrie, in deschiderea Turneului a avut loc un curs World Rugby/Rugby Europe Level 1 pentru antrenorii de rugby 7, cu specific rugby feminin, sustinut de Mariya Shishkina din Rusia, curs la care au participat 20 de persoane.

Mariya Shishkina a sustinut un curs World Rugby Level 1 pentru antrenorii de rugby 7 feminin.

Mariya Shishkina a sustinut un curs World Rugby Level 1 pentru antrenorii de rugby 7 feminin.

Alaturi de echipa Romaniei de rugby 7 feminin U18 la Turneul International de la Barlad va participa echipa similara a Republicii Moldova. Competitia va avea loc joi, 8 septembrie, pe Terenul FEPA, de la ora 16:30.

Programul meciurilor:
Romania 1- Moldova 1
Romania 2 – Moldova 1
Romania 1- Moldova 1
Romania  2-Moldova 2

 „Este important pentru noi sa vedem potentialul jucatoarelor tinere din tara pentru ca trebuie sa gandim pe termen lung, sa vedem cum le putem creste, cum le putem reuni intr-o echipa, cu cantonamente, cu o pregatire profesionista. Faptul ca rugby 7 feminin a devenit sport olimpic este o motivatie suplimentara ca sa luam in calcul acest lucru si sa incepem sa crestem de pe acum potentialul acestor fete, ca peste cativa ani sa putem juca pentru o calificare olimpica. Cursul organizat in preambulul turneului a fost un succes, au participat 20 de persoane, antrenori si profesori de educatie fizica, dornici sa invete lucruri noi, sa acumuleze experienta in ce priveste rugbyul feminin”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, Director National de Rugby Feminin si directorul Turneului International de la Barlad.

In prezent, in ce priveste rugbyul feminin, Romania are o echipa nationala de rugby 7, echipa ce a terminat in acest sezon Campionatul European pe locul 5.  Campionatul National de Rugby 7 feminin reuneste in acest moment trei echipe la senioare si cinci echipe la junioare.

 

3,506 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Jaelyn 24 martie 2017 at 4:36

    “College offense” seems to be Ken’s new catchphrase. That &#el20;Co2leg8” offense is the same one the Kings ran under Adelman and what the Nets ran under Byron Scott. Both those teams were pretty good offensive teams if you’ll recall.

Leave A Response