Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

In Top 14, Clermont a surclasat campioana en-titre Racing 92

12 septembrie 2016 TOP 14
In Top 14, Clermont a surclasat campioana en-titre Racing 92.

Etapa a IV-a din Top 14 a fost una a derbyurilor, Clermont reusind o victorie cu bonus ofensiv in fata campionilor en-titre, Racind 92 cu rezultatul de 47-10, in timp ce Toulon a bifat al doilea succes stagional pe terenul lui Toulouse, partida in care eseuri au marcat doar invingatorii.

Desi au avut o formula de start in care s-au regasit Ali Williams, Yannick Nyanga, Chris Masoe sau Casey Laulala, in schimb absentand Daniel Carter, campionii en-titre, Racing 92 au fost surclasati pe Stade Marcel Michelin, de Clermont, rezultatul final 47-10 aducand in contul galben-albastrilor si punctul bonus ofensiv. Noa Nakaitaci a fost de neoprit, aripa lui Clermont izbutind un hat-trick, alaturi de un eseu de penalizare si reusitele jucatorilor Camille Lopez, respectiv georgianul Davit Zirakashvili, incercarea de onoare a parizienilor avandu-l ca autor pe Sean Jack Robinson.

Toulon a castigat cu 32-15 pe terenul lui Toulouse, in conditiile in care gazdele au punctat doar din tentativele de tinta ale jucatorilor Sebastien Bezy si Florian Fritz, in timp ce vizitatorii au finalizat de trei ori in terenul de tinta advers prin Guilhem Guirado, Axel Muller si Charles Ollivon astfel ca s-au ales si cu punctul bonus ofensiv.

O partida extrem de disputata a fost cea dintre Stade Francais si Castres pe care parizienii au castigat-o cu 29-25 gratie unui final mai bun cand s-au desprins cu eseul lui Geoffrey Doumayarou si tentativele de tinta concretizate de Julien Dupuy.

La Castres, Mihaita Lazar a intrat in partea secunda, minutul 55 si a primit un cartonas galben.

Surprinzator in fruntea clasamentului Top 14 se afla La Rochelle care si-a trecut in cont a treia victorie, 43-18 in fata lui Lyon, bonusul ofensiv fiind asigurat de reusitele jucatorilor Kini Murimurivalu dubla, Paul Joordan si Gabriel Lacroix.

Tot cu bonus ofensiv s-a impus si Montpellier in disputa cu Pau, scor 41-13, incercarile invingatorilor avandu-i ca autori pe Benoit Paillaugue, Vincent Martin si Marvin O’Connor alaturi de doua eseuri de penalizare.

Cu pilierul moldovean Vadim Cobials titular, Bordeaux a invins pe Bayonne, rezultat 40-20, insa raportul eseurilor, 3-2, a anulat posibilitatea obtinerii bonificatiei ofensive. Intr-o alta partida Grenoble si-a adjudecat victoria in fata lui Brive, 36-23, un joc in care s-au aratat nu mai putin de trei cartonase rosii, doua chiar invingatorilor.

Clasament:
1.La Rochelle-15p
2.Clermont-13p
3.Stade Francais-11p
4.Toulon-11p
5.Montpellier-10p
6.Brive-10p
7.Bordeaux-9p
8.Racing 92-9p
9.Toulouse-8p
10.Castres-7p
11.Lyon-7p
12.Bayonne-6p
13.Pau-6p
14.Grenoble-5p

FOTO: www.lnr.fr

2,766 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response