Sunday 25th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Chester Williams, cetatean de onoare al Timisoarei

13 septembrie 2016 INTERN, Stiri
Chester Williams, cetatean de onoare al Timisoarei.

Sud-africanul Chester Williams (46 ani) a primit titlul de cetatean de onoare al Timisoarei, in cadrul unei ceremonii care a avut loc astazi, 13 septembrie, in Sala de Consiliu a Primariei Timisoara . Desi distinctia i-a fost acordata in urma cu aproape trei ani, in octombrie 2013, „Perla Neagra” cum a fost poreclit, a primit-o abia acum in cadru oficial.

Chester Williams se afla in aceste zile in Timisoara pentru a-si ridica diploma de licenta, absolvind Facultatea de Educatie Fizica si Sport, invatamant la distanta, a Universitatii de Vest Timisoara. El a anuntat ca va urma și un master in cadrul aceleiasi unitati de invatamant.

„Multumesc in primul rand clubului de rugby Timisoara, conducatorilor clubului care m-au chemat sa antrenez si mi-au oferit oportunitatea sa vin si sa iubesc acest oras. Multumesc Universitatii de Vest pentru ca mi-a dat sansa să studiez. A fost un vis al copilariei sa urmez studiile superioare. Nu am avut aceasta oportunitate cand eram tanar. Ieri mi-am luat licenta, a fost o mare onoare, iar azi o onoare si mai mare sa primesc aceasta distinctie din partea orasului… Ma bucur sa-mi vad prietenii. Privesc cu incredere si continuarea studiilor la Universitatea de Vest, prin master. Pentru mine, Timisoara e a doua casa”, a declarat acesta.

Campion mondial cu Africa de Sud in 1995, de numele lui Chester Williams se leaga ascensiunea echipei Timisoara in rugbyul romanesc. Odata cu venirea acestuia pe banca tehnica a echipei, in 2012, banatenii au reusit sa castige dupa 40 de ani un titlu national, ca acum sa ajunga sa domine Ovalul romanesc.

Chester a mai antrenat in SuperLiga CEC Bank si pe CS Dinamo, in 2008, echipa cu care a cucerit eventul.

FOTO: Foto: Facebook / Chester Williams

 

2,615 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response