Monday 08th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

O noua echipa de minirugby in Comuna Iclod, din judetul Cluj

15 septembrie 2016 MINI-RUGBY
O noua echipa de minirugby in Comuna Iclod, din judetul Cluj.

MiniRugby-ul romanesc s-a imbogatit in aceste zile cu o noua echipa. Astfel, la initiativa Departamentului de Dezvoltare Transilvania-Nord din cadrul Federatiei Romane de Rugby in comuna Iclod din judetul Cluj s-a conturat prima echipa de rugby juvenil, formata din baieti si fete, copii nascuti in anii 2007, 2008 si 2009. Localitatea nu a fost aleasa intamplator, primarul acesteia fiind fostul arbitru si presedinte de onoare al Comisiei Centrale de Arbitri, Emil Partoc, in actualul mandat de edil al acestuia, fiind construit o baza sportiva moderna in comuna, baza care va fi folosita atat de echipa de fotbal, cat si de cea de rugby.

”Tot ceea ce n-avem de la nastere si de care avem nevoie cand suntem mari, ne este dat prin educatie. Aceasta educatie ne vine de la natura, de la oameni sau de la lucruri. Educatia este ca un pom fructifer, daca nu este altoita, face fructe mici si acre. Rugby-ul nu este decat unul dintre variantele de altoi. Ne cultiva respectul, solidaritatea, integritatea, pasiunea, fair play-ul, socializarea, bucuria de a trai si a ne dezvolta sanatosi. Iclodul este localitatea care a dat rugbysti tarii si care nu doreste sa se opreasca aici. Dorim sa incepem cu minirugby cu o echipa de U10 formata din baieti si fete deopotriva, atat din Iclod cat si din localitatle apartinatoare. Multumim inca de pe acum conducerii Scolilor generale, profesorilor de educatie fizica si sport si implicit autoritatilor locale care ne-au asigurat de sprijinul lor. De asemenea speram in colaborarea cu  CS. Universitatea Cluj –Napoca in ceea ce priveste sprijinul tehnic si de specialitate. Caruta am urnit-o incet, asteptam cat mai multa lume sa puna umarul intr-un parcurs lin si frumos. Cu siguranta patrintii vor avea un cuvant greu de spus, insa speram sa ne vedem cu totii curand si sa incepem o colaborare deosebita”, a declarat Gheorghe Sabau, Director de Dezvoltare Transilvania Nord.

In comuna Iclod va fi inaugurata in curand o Baza Sportiva moderna, care va cuprinde un stadion, cu capacitate de peste 600 de locuri in tribuna, cu vestiare, dusuri si suprafata de joc va fi artificiala. Lucrarile la Baza sunt aproape de finalizare, de facilitatile oferite urmand sa beneficieze atat echipa de fotbal, cat si cea de rugby.

In comuna Iclod va fi inaugurata o Baza Sportiva moderna.

In comuna Iclod va fi inaugurata o Baza Sportiva moderna.

”Petrecem primele douasprezece luni din viata copiilor nostri invatandu-i sa mearga si sa vorbeasca, iar urmatoarele douasprezece spunandu-le sa stea jos si sa taca. Oare este corect ? Copilul nu poate deveni om decat daca este educat. Educatia prin sport este una din variante si militam pentru ea indiferent de sportul pe care-l practica, important este sa aiba de unde alege. Rugbyul poate fi o varianta, totul depinde de copii si parinti, celelalte responsabilitati ne revin noua. Pregatirea inseamna totul. Conopida nu este altceva decat o varza care a fost educata intr-un colegiu. Speram intr-o alegere inteleapta  din partea celor care doresc sa se alature proiectului si sa ne bucuram impreuna vazand cum ne cresc copiii sanatosi si intelepti”, a declarat Emil Pirtoc, primarul comunei Iclod.

4,049 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Vatui Mircea 1 martie 2017 at 15:40

    Sa traiasca Primarul si Arbitrul !

Leave A Response