All Blacks este noua campioana a Emisferei de Sud

All Blacks este noua campioana a Emisferei de Sud.

Cu toate ca mai sunt de disputat doua etape din cadrul competitiei etalon a Emisferei de Sud, The Rugby Championship, Noua Zeelanda si-a asigurat deja prima pozitie in clasamentul final, All Blacks trecandu-si in cont cea de-a patra victorie cu bonus ofensiv in fata Africii de Sud.

Partida de la Christchurch a inceput sub semnul echilibrului si dupa ce Beauden Barrett a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapa, sud-africanii si-au masat adversarul la limita prorpiului teren de tinta, Brian Habana fiind cel care a gasit bresa din defensiva All Blacks pentru primul eseu consemnat in minutul 18. A fost singurul moment in care Springboks pareau ca pot pune probleme campionilor mondiali care insa au preluat initiativa si pana la final au marcat sase eseuri, autori Israel Dagg, Julian Savea, Ben Smith, Ardie Savea, Sam Whitelock si TJ Perenara, patru dintre aceste reusite fiind transformate de Beauden Barrett, All Blacks impunandu-se cu rezultatul de 41-13.

La Perth, Australia a invins Argentina, gratie unui inceput de partida perfect in care Wallabies au marcat trei eseuri in doar sapte minute, sud-americanii nereusind sa opreasca atacurile cangurilor finalizate de Samu Kerevi, Will Genia si Dane Haylett-Petty. Pana la pauza pumele au echilibrat jocul insa nu au reusit sa inscrie decat prin tentativele de tinta ale lui Nicolas Sanchez. Repriza secunda a continuat in aceeasi nota a echilibrului, Michael Hooper pentru Australia, resepctiv Santiago Cordero si Facundo Isa trecandu-si numele pe lista marcatorilor de eseuri, echipa lui Michael Cheika obtinand victoria cu rezultatul de 36-20.

Cu doua etape inainte de finalul competitiei Noua Zeelanda are un avantaj de 11 puncte fata de Australia prin care si-a asigurat castigarea trofeului pus in joc, urmatoarea runda programand pertidele: Africa de Sud-Australia (1 octombrie, Pretoria) si Argentina-Noua Zeelanda (1 octombrie, Buenos Aires)

Clasament:
1.Noua Zeelanda-20p
2.Australia-9p
3.Africa de Sud-6p
4.Argentina-5p

FOTO: www.planetrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile