Wednesday 20th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Racing 92 a castigat derbyul cu Toulon din etapa a V-a din Top 14

19 septembrie 2016 TOP 14
Racing 92 a castigat derbyul cu Toulon din etapa a V-a din Top 14.

In Top 14 s-a consumat etapa a V-a, una in care campioana en-titre, Racing 92 si-a revenit dupa infrangerea suferita la Clermont si a invins cu rezultatul de 41-30 pe Toulon, succes in urma caruia a obtinut si punctul bonus ofensiv.

Invinsa categoric de Clermont in etapa precedenta, Racing 92 a aratat cu totul altfel in disputa contra celor de la Toulon intr-o partida pe care a dominat-o cu autoritate, aripa argentianiana Juan Imhoff trecandu-si in cont un hattrick, alaturi de reusitele lui Casey Laulala si Wenceslas Laurent. Toulon a replicat cu un eseu de penalizare si alte doua finalizari in terenul de tinta advers ale jucatorilor Jonathan Pelissie si Anthony Belleau, prea putin insa pentru a obtine ceva din deplasarea facuta la Paris.

Tot un succes cu bonus ofensiv a obtinut si Castres care a trecut de Grenoble cu rezultatul de 46-9, Mihaita Lazar fiind titular in echipa invingatoare. Castres a marcat sapte eseuri, fara a primi vreunul, pe lista marcatorilor trecandu-si numele Rory Kockott, Mathieu Babillot, Jody Jenneker, Afusipa Taumoepeau, Victor Moreaux, Marc-Antoine Rallier si Thomas Combezou.

Clermont a trecut in fruntea clasamentului dupa o noua victorie obtinuta in mod categoric, 40-16 cu Bordeaux. Remi Lamezat, Paul Jedrasiak, David Strettle dubla si Davit Zirakashvili au asigurat galben-albastrilor punctul bonus ofensiv, de la invinsi lipsind de acesta data pilierul moldovean Vadim Cobilas.

Lyon a furnizat surpriza rundei, 25-20 cu Toulouse gratie eseului marcat de Napoleoni Nalaga si a celor sapte tentative de tinta concretizate de Frederick Michalack, in timp ce disputa Bayonne-Montpellier s-a decis in urma confruntarii celor doi transformeri sud-africani, Willie du Plessis respectiv Demetri Catrakilis, din care ultimul a iesit invingator, Montpellier adjudecandu-si victoria cu 21-9.

Brive a detronat-o din fruntea clasamentului pe La Rochelle prin victoria cu 29-28, chiar daca invinsii au marcat mai multe eseuri, diferenta stabilind-o reusitele lui Gaetan Germain din fata butului, un alt rezultat interesant fiind succesul lui Pau in fata celor de la Stade Francais, 23-6, cu incercarile semnate de Conrad Smith si Steffon Armitage.

Clasament:
1.Clermont-18p
2.La Rochelle-16p
3.Montpellier-14p
4.Brive-14p
5.Racing 92-14p
6.Castres-12p
7.Stade Francais-11p
8.Toulon-11p
9.Lyon-11p
10.Pau-10p
11.Bordeaux-9p
12.Toulouse-9p
13.Bayonne-6p
14.Grenoble-5p

FOTO: ICON SPORT

2,122 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response