Alexandru Lupu, antrenor Romania U18 Sevens:”Nu ne-am indeplinit obiectivul, insa este o experienta utila pentru toti jucatorii”

Alexandru Lupu, antrenor Romania U18 Sevens:”Nu ne-am indeplinit obiectivul, insa este o experienta utila pentru toti jucatorii”

Romania U18 Sevens a terminat pe locul 7 la Campionatul European ce a avut loc la Bucuresti pe 17 si 18 septembrie. Stejareii au obtinut doua victorii in grupa C, cu Moldova, 43-0 si Israel, 47-5 si au pierdut in fata Irlandei, echipa care avea sa si castige competitia, 10-40. In meciurile de clasament, Romania a fost invinsa in sferturi de Italia, 10-0, ca apoi sa piarda in fata Spaniei, cu 10-7 si sa castige meciul pentru locul 7, cu Germania, cu 14-10. Alexandru Lupu, antrenorul echipei de Sevens a facut o scurta analiza a competitiei.

Spune-mi, te rog, concluziile acestui turneu…
A fost un turneu de inalt nivel, din pacate noi nu am reusit sa ne atingem obiectivul pentru ca ne propusesem sa castigam primele doua meciuri in prima zi si primul meci din a doua zi, insa am reusit sa il castigam pe ultimul din prima zi. Insa, reflectand la nivelul echipei, poate am avut si nesansa in anumite meciuri in care am pierdut la limita si in care baietii au jucat bine.

Joc diferit in cele doua zile. Care ar fi explicatia?
In prima zi, baietii au fost foarte concentrati si primele doua echipe nu au avut un nivel foarte inalt si ne-au permis sa le marcam multe puncte , astfel nu ne-am dat seama cam pe unde ne situam valoric. A venit apoi meciul cu Irlanda, in care eu am fost dezamagit de scor, un scor nedrept fata de ce s-a intamplat pe teren, baietii au luptat, au avut momente bune de rugby. Dupa care in ziua a doua, deja a aparut oboseala, nefiind obisnuiti sa duca aceeasi intensitate de meciuri doua zile consecutive. In primul meci cu Italia, pana la pauza am tinut bine, insa nu am reusit sa marcam cand am avut un om in plus, am iesit din sistem, am dat dovada de multa indisciplina tactica, am abuzat mult de jocul cu piciorul si asta ne-a costat calificarea in semifinala.

Pe scheletul acestei echipe se va construi echipa de Sevens pentru competitiile de juniori de la anul?
Avem doi jucatori care vor ramane pentru ca le permite varsta. In principiu vom urca la categoria de varsta, se va merge pe aceeasi echipa, incercam sa gasim si cateva imbunatatiri. In mare, la acest turneu au fost jucatori care au confirmat, cu evolutii bune, constante, dar si jucatori care au dezamagit, nu au reusit sa se ridice la asteptarile noastre, care nu au respectat planul de joc.

Cum ti s-a parut finala?
O mare surpriza, victoria la scor a Irlandei. Franta a jucat foarte bine meciurile pana la finala, Irlanda nu a aratat foarte mult, insa a stiut sa gestioneze mai bine competitia, sa-si dozeze efortul, in plus a aratat ca la rugby in 7, orice e posibil.

Ce urmeaza pentru jucatori?
Jucatorii se vor intoarce la cluburile lor, la rugby in 15. Pentru toti aceasta competitie a fost un pas inainte. Au castigat o experienta internationala, au jucat la un nivel mult mai sus decat au jucat la rugby in 15 si au facut fata.

Pentru tine, personal locul 7 e un regres, dupa ce anul trecut jucai finala mica cu echipa…
Mi-am dorit cel putin sa egalez performanta de anul trecut, insa nu am reusit. E un esec din care am invatat, sunt si lucruri pozitive si lucruri negative, e important sa luam ce e bun si sa construim mai departe. Sunt un om care ma ridic si merg mai departe, ne pregatim pentru competitiile de la anul. Rugbyul in 7 este foarte diferit de cel in 15, acum poti fi sus, meciul urmator jos, totul se petrece foarte repede.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile