Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Prima editie a „Trofeului Petre Mitu” va avea loc in orasul Pantelimon

21 septembrie 2016 INTERN, MINI-RUGBY

Federatia Romana de Rugby, Asociatia Internationalilor de Rugby – Romania, Clubul Seniorilor din Rugby, Rugby Club Pantelimon si Primaria Pantelimon organizeaza sambata, 1 octombrie 2016, in localitatea ilfoveana, Pantelimon, prima editie a Trofeului Petre Mitu. Competitia are scop caritabil si isi propune sa stranga fonduri in beneficiul fostului capitan al echipei nationale, Petre Mitu, afectat de o boala nemiloasa (scleroza laterala amiotrofica).

Turneul, care va avea loc pe terenul din incinta Unitatii Militare din Pantelimon va incepe la ora 10:00. De-a lungul zilei vor fi mai multe meciuri de copii, competitia fiind dedicata categoriilor de varsta U10 si U12. Astfel, la U10 vor participa cinci echipe: Pantelimon 1 si Pantelimon 2, Rugby Club Grivita, Flamingo si CSM Olimpia, iar la U12: Pantelimon 1, Rugby Club Grivita, Flamingo, Steaua si CSM Olimpia.

 „Ne bucuram ca am reusit sa organizam acest turneu, este felul in care ii aratam lui Pia ca suntem alaturi de el pentru ca in aceste momente grele are nevoie de spirijinul si ajutorul nostru. Dorim sa fie un turneu frumos, cu multi spectatori pentru ca se pot face si donatii, in plus este un turneu de copii si astfel este o propaganda buna facuta rugbyului. Toti copii care participa vor fi castigatori pentru ca fiecare va primi diplome de participare”, a declarat Dumitru Sterian-Cioc, antrenor CSO Pantelimon.

Alaturi de cei mici vor fi prezenti si fosti jucatori ai RC Pantelimon, fosti colegi cu Petre Mitu, crescuti in rugby de antrenoarea Mariana Lucescu. La competitie vor participa 120 de copii.

“Suferinta lui Pia ne doare foarte mult pe toti jucatorii de rugby si incercam prin organizarea acestui trofeu sa-l facem sa zambeasca si sa se lupte in afara terenului de joc ca un adevarat capitan al echipei nationale. Ne bucuram ca Pia poate fi alaturi de noi, el urmand sa soseasca in tara pe  29 septembrie”, a declarat Marin Ionescu, presedintele Asociatiei Internationalilor de Rugby-Romania.

Medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de juniori din 1996, Petre Mitu a disputat 34 de meciuri pentru echipa de seniori a Romaniei, marcand 288 de puncte (12 eseuri, 44 lovituri de pedeapsa si 48 de transformari). Originar din Patelimon, Mitu a fost capitan al ”Stejarilor” in patru meciuri, in 2001 si 2002. A participat la Cupa Mondiala din 1999, evoluand in meciurile cu Australia, SUA si Irlanda. „Pia” cum este poreclit a fost lansat in rugby-ul mare de antrenorul Dumitru Sterian ”Cioc”, a trecut apoi sub indrumarea lui Fane Popescu, evoluând ca senior la Steaua și în prima ligă franceză, la Aurillac (1998-2001), Grenoble (2002-2003), Stade Poitevin (2003-2005), Tarbes (2005-2006) si US Montauban (2006-2010). In 2010, Mitu a devenit antrenor jucator la CAC Rugby, în Federale 1, iar apoi la RAC Angerien, in liga a treia din Franta.

Considerat unul dintre cei mai valorosi mijlocasi la gramada din rugbyul romanesc, Petre Mitu a fost diagnosticat in primavara lui 2014 cu scleroza laterala amiotrofica, o boala neurodegenerativa, fara posibilitate de vindecare. Din pacate,  pentru aceasta afectiune exista doar variante de tratament pentru stagnarea evolutiei bolii, medicina fiind inca in cautarea unui leac eficient.

2,495 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response