Sunday 09th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

La Eforie Nord a avut loc Cupa Toamnei la mini-rugby

27 septembrie 2016 MINI-RUGBY
La Eforie Nord a avut loc Cupa Toamnei la mini-rugby.

ACS Rugby Team Constanta a organizat duminica, 25 septembrie, la Eforie Nord, „Cupa Toamnei”, etapa II-a la mini-rugby, actiune desfasurata in cadrul proiectului „Rugby-ul, valori pentru viata”, finantat de Consiliul Judetean Constanta, ce se adreseaza copiilor cu varsta cuprinse intre 10 si 12 ani.Astfel, peste 180 de copii din localitatile Constanta, Mangalia, Castelu, Sacele si Corbu, Navodari, Ghindaresti, Murfatlar, Cumpana si Medgidia s-au jucat cu balonul oval.

„Prin actiunile noastre incercam sa suplinim activitatea Asociatiei Judetene de Rugby in zona si sa resuscitam activitatea de copii si juniori. Ne bucuram ca am reusit sa aducem alaturi de noi 10 profesori de Educatie Fizica si Sport si sase antrenori si incercam sa ajutam cat putem de mult cluburile din teritoriu. Masa de jucatori e buna, insa marea problema cu care ne confruntam este lipsa instructorilor de rugby. Important pentru noi este ca sponsorii vin alaturi de rugby, sprijina acest sport, iar parintii micutilor jucatori sunt alaturi de acestia la fiecare actiune. Pana la urma, orice copil care face rugby, sport este un copil castigat pentru societate, este un copil educat in anumite valori, care poate forma generatia viitoare de Stejari”, a declarat Florian Constantin, presedintele ACS Rugby Team Constanta.

La „Cupa Toamnei” la mini-rugby, la categoria de varsta U10, s-a impus selectionata ACS Rugby Team Constanta, care a invins in finala selectionata Navodari- Sacele Corbu cu 25-20. La U12 s-a impus echipa din Cumpana, care a trecut in finala de ACS Rugby Team Constanta cu 20-10.

La finalul competitiei toti copii au primit diplome de participare si dulciuri.

Etapa a III-a va avea loc in prima jumatate a lunii octombrie in zona de nord a judetului Constanta.

29 de copii care practica rugbyul in zona Harsova-Ghindaresti au primit echipament nou de joc.

29 de copii care practica rugbyul in zona Harsova-Ghindaresti au primit echipament nou de joc.

Mai mult, acest eveniment a fost prefatat de o alta actiune a proiectului “Rugby-ul, valori pentru viata”, 29 de copii care practica rugby sub indrumarea lui Adrian Tacu din zona Harsova-Ghindaresti, au primit echipament nou de joc format din tricou, sort, jambiere si treining. Acesta a fost oferit in prezenta presedintelui ACS Rugby Team Constanta, Florian Constantin si a fostilor jucatori Sorin Tranca si Dumitru Barbu. Actiunea va continua pana in luna decembrie.

Obiectivele proiectului „Rugby-ul, valori pentru viata”,  finantat de Consiliul Judetean Constanta sunt atinse prin cresterea nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a copiilor, elevilor prin practicarea jocului de rugby, promovarea locala a rugby-ului in cadrul scolilor, al familiilor si al mass-media si crearea unei imagini pozitive pentru rugby, ca fiind un sport de fair-play.

FOTO: ziarulconstanta.ro

1,824 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response