Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Trofeul “Mitu Petre” are loc sambata, 1 octombrie, in Pantelimon. “Le multumesc tututor ca nu m-au uitat”, spune Pia

30 septembrie 2016 INTERN, Stiri
Trofeul “Mitu Petre” are loc sambata, 1 octombrie, in Pantelimon. “Le multumesc tututor ca nu m-au uitat”, spune Pia.

Federatia Romana de Rugby, Asociatia Internationalilor de Rugby – Romania, Clubul Seniorilor din Rugby, Rugby Club Pantelimon si Primaria Pantelimon organizeaza sambata, 1 octombrie 2016, in Pantelimon, prima editie a Trofeului Petre Mitu.

Vineri, 30 septembrie, in sala de conferinte a Federatiei Romane de Rugby a avut loc o conferinta de presa care a prefatat competitia ce are scop caritabil si isi propune sa stranga fonduri in beneficiul fostului capitan al echipei nationale, Petre Mitu, afectat de o boala nemiloasa (scleroza laterala amiotrofica). Alaturi de Petre Mitu, la conferinta au participat Marin Ionescu, presedintele Asociatiei Internationalilor de Rugby Romania, Mircea Paraschiv, Dodo Muntean si Bogdan Muntean.

„Prin organizarea acestei competitii dorim sa dovedim ca rugbyul este o mare familie si ca trebuie sa fim uniti atat la bine, cat si la rau. Vrem sa continuam acest mod  de a-i sustine pe toti cei care au nevoie de ajutorul nostru cand trec prin diferite probleme de sanatate sau financiare. Rugbyul ne-a dat totul in viata, de aceea este foarte important ca noi, la randul nostru sa ii dam si noi ceva inapoi”, a declarat Marin Ionescu.

„Ma bucur ca rugbyul a strans inca o data randurile, ca o mare familie ce este. Este o cauza nobila, o datorie morala pe care o avem fiecare cand unul dintre ai nostri se afla in dificultate. Ma bucur ca putem fi alaturi de cel care este prietenul, omul si rugbystul Petre Mitu. Pia este un model pentru foarte multi, multi dintre copiii si actuali componenti ai echipei nationale au crescut avandu-l pe acesta ca model. Inseamna foarte mult pentru noi daca am reusi macar pentru o secunda sa ii readucem lui Pia zambetul pe buze”, a declarat Bogdan Muntean, antrenor federal al Federatiei Romane de Rugby.

„Petre Mitu este unul dintre jucatorii talentati ai rugbyului romanesc, care a muncit enorm de mult ca sa isi faca un nume, ca sa fie cel mai bun, care s-a consacrat in randul echipei nationale. Pia a fost un mare capitan, un caracter, un jucator care a tras echipa Romaniei dupa el in multe meciuri. Avem impreuna o Cupa Mondiala, in 1999, el in calitate de capitan, eu ca antrenor si imi amintesc ca atunci s-a evidentiat ca unul dintre principalii marcatori ai echipei, atat in competitie, cat si in campania de calificare  la Cupa Mondiala. Este bucuria noastra si mandria sa fim acum alaturi de Pia”, a declarat Mircea Paraschiv.

„Momentele pe care rugbyul mi le-a oferit sunt cele mai frumoase amintiri. Tot ce se intampla acum, si cu organizarea acestui turneu, incurajarile pe care le primesc, mesajele, totul imi da mai multa putere sa lupt. Daca sunt ceea ce sunt in viata sunt datorita rugbyului, el mi-a dat totul, m-a ajutat sa reusesc in viata. Indiferent ce sport practici, iti da o educatie, iar rugbyul pana la urma, asta mi-a oferit. Sunt onorat ca exista aceasta competitie care imi poarta numele si doresc sa le multumesc tuturor ca nu m-au uitat si ca sunt alaturi de mine”, a declarat Petre Mitu.

Turneul, care va avea loc pe terenul din incinta Unitatii Militare din Pantelimon va incepe la ora 10:00. De-a lungul zilei vor fi mai multe meciuri de copii, competitia fiind dedicata categoriilor de varsta U10 si U12. Astfel, la U10 vor participa cinci echipe: CSO Pantelimon, Rugby Club Grivita, Flamingo si CSM Olimpia, iar la U12: Pantelimon , Rugby Club Grivita, Flamingo, si CSM Olimpia.

2,532 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response