Monday 03rd August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Presedintele FRR, Hari Dumitras va fi copilotul lui Alex Filip la testele de pregatire de la Raliul Harghitei

6 octombrie 2016 Stiri
Presedintele FRR, Hari Dumitras va fi copilotul lui Alex Filip la testele de pregatire de la Raliul Harghitei.

In acest weekend are loc ultima etapa din Campionatul National de Raliuri, care programeaza Raliul Harghitei, la Odorheiu Secuiesc. Alaturi de participantii cu experienta in acest fel de competitii se va afla si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras.

Acesta va participa la testele de pregatire pentru etapa de la Harghita alaturi de Alex Filip, cel mai bine clasat pilot roman din Campionatul European de Raliuri si in 2016. “Va fi o experienta inedita pentru mine. Imi voi face incalzirea vineri dimineata pe distanta Bucuresti-Odorheiu Secuiesc, astfel ca voi avea o super motivatie. Neavand experienta in astfel de competitii nu-l pot sustine decat moral pe Alex, cu atat mai mult cu cat acesta este unul dintre oamenii de baza ai unuia dintre partenerii rugbyului romanesc, Orange. Sper sa fie o competitie frumoasa, fara accidentari”, a declarat Haralambie Dumitras.

Alaturi de Haralambie Dumitras la testele de pregatire va participa si tripla campioana olimpica, Catalina Ponor. “Am incercat de multe ori sa fac un schimb de experienta cu sportivii din alte discipline si sunt onorat ca voi avea in masina alaturi de mine pe Catalina Ponor si Harry Dumitras. Nu stiu daca voi avea eu curaj sa urc pe barna dupa aceasta etapa, dar sigur mi-ar placea sa joc macar cateva minute intr-un meci cu rugby”, a spus Alex Filip.

Anul acesta Raliul Harghitei se va desfasura pe asfalt si tot aici Alex Filip a castigat, alaturi de Bogdan Iancu, cel de-al doilea titlu de campion national la doua roti motrice “Ma leaga amintiri foarte frumoase de aceasta etapa si tocmai de aceea ma bucur ca avem ocazia sa iau din nou startul in Raliul Harghitei, unde voi concura cu modelul Renault Clio R3T pregatit de TurboTehnics Cluj-Napoca”, a declarat Alex Filip.

Dupa podiumul din Grecia si locul patru din Polonia, unde a concurat impreuna cu Bogdan Iancu, Alex Filip va lua startul in etapa de la Harghita alaturi de Mihaela Dobranici Beldie, un copilot cu experienta acumulata inclusiv la probele din Campionatul Mondial de Raliuri.

Raliul Harghitei a debutat joi, 6 octombrie, cu startul festiv in Piata Marton Aron, urmand ca vineri si sambata sa se desfasoare cele 12 probe speciale cu o lungime de 121,76 km.

 

1,828 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response