Wednesday 27th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Viorel Lucaci va primi titlul de Cetatean de Onoare al comunei Berchisesti in cadrul turneului ce ii poarta numele

7 octombrie 2016 MINI-RUGBY, NATIONALA
Viorel Lucaci: "Suntem constienti ca ne asteapta un meci greu in Germania, insa suntem pregatiti"

Duminica, 9 octombrie, comuna Berchisesti din judetul Suceava, va gazdui editia cu numarul cinci a Turneului de Rugby „Viorel Lucaci”. Meciurile vor avea loc in satul Corlata, pe terenul artificial al firmei SC Prolisok SRL. Turneul este organizat de catre Primaria Berchisesti, CSS Gura Humorului, Directia Judeteana de Sport si Tineret Suceava si Scoala Gimnaziala Berchisesti.

Competitia care poarta numele capitanului echipei Steaua si component al echipei nationale a Romaniei este rezervata  copiilor si şi juniorilor, urmand sa se joace rugby in 7 la cinci categori de varsta  U10, U12, U14, U16 si U18 ani. La editia din acest an, in premiera, va ajunge si capitanul Stelei, Viorel Lucaci.

„Imi doresc foarte mult sa ajung, este important sa termin cu bine meciul de maine dintre Steaua si Baia Mare si sa pot porni linistit spre casa, sa imi vad familia, prietenii. Ma bucur ca sunt multi oameni cu suflet in acea zona si ca exista un potential rugbistic atat de mare acolo, potential de care are grija domnul Andrei Varvaroi. Din ce am stat de vorba cu dumnealui in ultima vreme am inteles ca sunt in jur de 15, 16 copii acolo care fac rugby, ceea ce e foarte bine. De cand am inceput sa joc si eu la echipa nationala, interesul pentru acest sport a crescut in comuna si asta ma bucura. Este frumos sa vezi pasiunea acestor copii pentru ca de cate ori ma duc acasa, vin sa ma intrebe cum e sa joci la un nivel inalt, cum e pregatirea si multi imi spun ca intr-o zi vor fi ca mine. Este foarte greu sa reprezinti un model pentru ei pentru ca trebuie sa muncesti ca sa ramai in varf, sa fii cel mai bun pentru ca nu trebuie sa ii dezamagesti”, a declarat Viorel Lucaci.

Editia din acest an va fi una speciala, in timpul ei fiind programat si un moment festiv, in care oficialitatile locale vor inmana titlul de „Cetatean de Onoare” rugbistului Viorel Lucaci si canotorului Mihai Ianos, ambii originari din Berchisesti.

„Este o onoare sa primesc acest titlu pentru ca acolo m-am nascut, acolo am inceput sa joc rugby, amintirile copilariei de acolo sunt. Sper ca pe viitor sa pot face mai mult pentru Berchisesti, sa duc in continuare cu mandrie, mai departe, numele locului in care m-am nascut„, a continuat Lucaci.

 

3,582 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response