Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Campionatul Regional de MiniRugby Transilvania 2016-2017 debuteaza cu „Trofeul Dacilor“

10 octombrie 2016 MINI-RUGBY
Campionatul Regional de MiniRugby Transilvania 2016-2017 debuteaza cu „Trofeul Dacilor“.

Federatia Romana de Rugby prin Directia Dezvoltare Transilvania, in colaborare cu Consiliul Judetean Timis si CSS Bega Timisoara organizeaza duminica, 16 octombrie, la Timisoara,  prima etapa din Campionatul Regional de Minirugby Transilvania, editia 2016-2017. Turneul este dotat simbolic cu trofeul „Cupa Dacilor“. Meciurile vor avea loc pe terenul CSS Bega, cu incepere de la ora 12:00.

Pana acum au confirmat prezenta un numar de 12 echipe la categoriile U10 si U12, in jur de 190 de copii urmand sa se afle pe teren. In plus, alte cateva  echipe la categoriile U8 si U14 vor disputa meciuri cu caracter amical.

„Caruselul rugbystic transilvanean la nivel de copii si juniori se pune din nou in miscare, odata cu prima etapa din campionatul regulat de minirugby din zona. Ne mandrim cu acest lucru deoarece dupa  AMRB, suntem singura regiune care are un astfel de campionat regulat. Am pornit anul trecut cu 6 echipe si iata ca in acest an numarul s-a dublat, asteptam sa intre pe parcurs si alte echipe precum Oradea, Vadu Crisului, Iclod, Satu Mare sau Bistrita unde rugby-ul patrunde in premiera. Meritul este al cluburilor, antrenorilor si a tuturor celor implicati deoarece asa cum am spus de multe ori, cheltuielile sunt enorme datorita distantelor de sute kilometri dintre localitati. In numele meu si al FRR le multumim anticipat si le uram mult succes in noul an competitional“, a declarat Gheorghe Sabau, director Dezvoltare Transilvania-Nord.

 Echipele care s-au inscris pana acum sunt: Warriors Timisoara, CSM Campia Turzii, CSS Soimii Sibiu, ACS Florin Popovici Baia Mare, CSS Viitorul Cluj Napoca, CSM Sibiu,  CS Soimii Campia Turzii, RC Ariesul Mihai Viteazul, CS Stiinta Petrosani, CS Olimpic Vadu Crisului, Vulturul Negru Oradea, ACS Unirea Iclod, Academia de Rugby Satu Mare, CS Juventus Targu Mures. Astfel, la U10 (copii nascuti 2007-2008) participa 6 echipe, iar la U12 (copii nascuti 2005-2006) participa 7 echipe.

2,336 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response