Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

16 profesori din Bacau au participat la un curs de instructor S rugby

12 octombrie 2016 RUGBY SCOLAR
16 profesori din Bacau au participat la un curs de instructor S rugby.

Federatia Romana de Rugby prin Departamentul Dezvoltare, Regiunea Moldova Nord a continuat actiunile de instruire si perfectionare a profesorilor de S rugby. Astfel, la Colegiul National Catolic Sfantul Iosif din Bacau a fost organizat un curs practic de Instructor S rugby, predat de catre Gabriela Surmei-Balan.

16 profesori de Educatie Fizica si Sport au participat la acest curs, unde au putut afla regulile de baza ale S rugbyului si principalele valori care definesc sportul cu balonul oval. Cursul a fost impartit in 2 parti: o parte teoretica si una practica, la partea practica fiecare profesor a avut ocazia sa fie antrenor, jucator si arbitru.

“Este foarte important sa facem astfel de cursuri mai ales la inceperea unui nou an scolar, consider ca informatia catre elevi poate fi bine transmisa doar daca domnii profesori inteleg foarte bine acest sport. Partea practica a fost cea mai interesanta, in urma cursului lansandu-se o provocare de a face in fiecare luna o intalnire cu jocuri intre profesori”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, Director de Dezvoltare regiunea Moldova Nord.

16 profesori din Bacau au participat la un curs de instructor S rugby.

Mai mult, in urma discutiilor s-a stabilit ca primul Festival de S rugby din judetul Bacau sa aiba loc in luna noiembrie.

Urmatorul curs de instructor S rugby va avea loc la Comanesti pe 13 octombrie, curs la care s-au inscris pana acum 15 profesori din zona Onesti.

 

2,160 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response