Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

600 de copii la Festivalul de Rugby Tag.”Ma bucur ca au fost indrumati catre sport”, spune Haralambie Dumitras

13 octombrie 2016 RUGBY SCOLAR
600 de copii participa la Festivalul de Rugby Tag.

Vineri, 14 octombrie, ora 10:00, la Stadionul National “Arcul de Triumf” va avea loc cel mai mare Festival de Rugby Tag, adresat elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal. Ajunsa la cea de-a noua editie, competitia va reuni la start 32 de scoli din Bucuresti, Ilfov, Prahova si Brasov, in total 61 de echipe cu aproximativ 600 de copii.

 La aceasta actiune va participa Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby si jucatorii Tudorel Bratu si Ionut Dumitru, componenti ai echipei nationale a Romaniei.

 “Ma bucur ca acesti tineri au fost indrumati catre sport, catre rugby si ca isi petrec timpul lor liber facand miscare, sunt tineri castigati pentru societate, pentru o viata sanatoasa. Este imbucurator ca acest Festival are deja o traditie, ca de la an la an numarul elevilor care practica rugby-tag este tot mai mare. Sper ca vineri sa fie in tribune si cat mai multi antrenori de minirugby care sa selectioneze copiii cei mai talentati pentru a se putea face astfel, firesc, trecerea de la rugby tag la mini rugby. Sunt trei astfel de actiuni pe an, actiuni ce au la baza rugby-ul si pentru noi faptul ca de fiecare data s-au strans peste 600 de copii la fiecare eveniment ne da sperante mari in viitorul acestui sport. Este de asemenea important ca avem alaturi de noi, in parteneriat, Ministerul Educatiei si Cercetarii si ne dorim sa intram in cat mai multe scoli cu aceasta varianta non-contact a rugbyului. Asteptam vineri, la stadion cat mai multi parinti, prieteni ai copiilor si iubitori ai acestui sport “, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Si la editia din acest an arbitrajul va fi asigurat de catre elevii arbitri sub supravegherea coordonatorilor de teren profesori. Toate unitatile de invatamant participante vor fi premiate de catre Federatia Romana de Rugby si sponsori.

De asemenea, la aceasta competitie vor fi prezenti si antrenorii echipelor de minirugby din Bucuresti si Ilfov, aflati in cautarea sportivilor talentati in vederea selectionarii si legitimarii viitorilor rugbisti la cluburile lor.

1,808 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response