Monday 21st October 2019,
Federatia Romana de Rugby

In jur de 600 de copii au participat la Festivalul de Rugby Tag de la Bucuresti

14 octombrie 2016 RUGBY SCOLAR
In jur de 600 de copii au participat la Festivalul de Rugby Tag de la Bucuresti.

Vineri, 14 octombrie, la Stadionul National „Arcul de Triumf” a avut loc cel mai mare Festival de Rugby Tag adresat elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal. Competitia, ajunsa la editia a IX-a, a reunit 30 de scoli din Bucuresti, Ilfov, Prahova si Brasov, in jur de 600 de elevi jucand rugby tag timp de patru ore.

Copiii au fost sustinuti din tribune de catre parinti, prieteni, dar si de presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras.

„Sunt impresionat de pasiunea cu care joaca, de felul in care stiu sa isi imparta responsabilitatile pe teren si cum, asa cum fac rugbistii adevarati, dupa fiecare meci isi dau mana si raman prieteni. Ii felicit pe profesorii care isi indruma elevii spre rugby tag pentru ca este un sport care cladeste caracterul unui copil si ii imprima valori care il ajuta sa se integreze cat mai bine in societate: disciplina, respect, integritate, pasiune, fair-play. Ma bucur ca acest Festival are deja o traditie si ca ajungem constant la un numar de 600 de copii ce se joaca cu balonul oval. Este foarte important ca la varsta lor sa fie lasati sa se joace cat mai mult si sa faca miscare”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

_rps7667
La Festivalul de Rugby Tag s-au aflat in mijocul copiilor si doi dintre componentii echipei nationale de rugby a Romaniei, Tudorel Bratu si Ionut Dumitru.

„Rugbyul romanesc nu are decat de castigat din aceste actiuni pentru ca un copil care pune mana pe balonul de rugby este un copil care nu va renunta usor la pasiunea pentru acest sport. Ma bucur sa vad atatia copii jucand rugby, este important sa fie o baza mare de selectie inca de acum”, a declarat Tudorel Bratu.

_rps7474
„Pentru mine intalnirea de astazi cu elevii care practica rugby tag a fost una speciala pentru ca si eu am inceput sa practic rugbyul tot cu varianta non-contact, la Liceul Teoretic Stefan Odobleja. M-am bucurat sa ma intalnesc acum cu domnul profesor Rontescu si sa vad ca are aceeasi pasiune pentru rugby. Sunt un pic nostalgic cand ma gandesc la acea perioada, la cat de greu mi s-a parut sa pasez balonul in spate, nu cu mult timp in urma eram si eu ca ei. Este important ca un numar cat mai mare dintre acesti copii talentati sa faca pasul spre mini-rugby”, a declarat Ionut Dumitru.

Competitia s-a incheiat cu un meci demonstrativ, o repriza de sapte minute in care au jucat profesorii si a doua repriza, tot de sapte minute, un meci intre profesori si o echipa formata din cate un elev reprezentant al fiecarei scoli inscrisa la Festival.
_rps7561
Toti participantii la Festival au primit premii si diplome.

1,744 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response