Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

“Cupa Toamnei”, etapa a III-a la mini-rugby, o noua actiune a ACS Rugby Team Constanta

17 octombrie 2016 MINI-RUGBY
"Cupa Toamnei", etapa a III-a la mini-rugby, o noua actiune a ACS Rugby Team Constanta.

ACS Rugby Team Constanta a derulat o noua etapa in cadrul proiectului “Rugby-ul, valori pentru viata”, proiect finantat de CJ Constanta, ce se adreseaza copiilor de 7, 10, 12 si 14 ani. Astfel, sambata, 15 octombrie, pe Stadionul Mihai Naca a avut loc “Cupa Toamnei”, etapa a III-a la mini-rugby.

La aceasta competitie au participat peste 250 de copii cu varste cuprinse intre 9-14 ani din Constanta, Mangalia, Medgidia, Castelu, Sacele si Corbu, Navodari, Ghindaresti, Murfatlar, Ovidiu, Cumpana si Mihail Kogalniceanu. La final toti participantii au primit diplome de participare, racoritoare şi dulciuri.

Dupa disputarea tuturor meciurilor, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Horia Tutuianu, presedintele ACS Rugby Team, Florian Constantin, alaturi de fostii jucatori Opris Florin, Vasile Cornel, Bezuscu Romeo, Tranca Sorin, Barbu Dumitru, Mocanu Nicolae a oferit incalțaminte sport tuturor micilor rugby-isti din cele 7 zone de dezvoltare.

Cu acesta ocazie zona Navodari, Sacele si Corbu a primit si noul echipament de joc de rugby format din tricou, sort, jambieri si trening. Treninguri au primit si copiii din zona Ovidiu.

"Cupa Toamnei", etapa a III-a la mini-rugby, o noua actiune a ACS Rugby Team Constanta.

“Cupa Toamnei”, etapa a III-a la mini-rugby, o noua actiune a ACS Rugby Team Constanta.

In ce priveste rezultatele meciurilor, la S rugby, grupa de varsta U7, selectionata Cumpana- Ghindareşti a invins echipa din Ovidiu cu 30-25. La U10 s-a impus echipa din Cumpana, scor 20-10 in finala cu Ghindareşti, urmata de selectionata Navodari-Sacele Corbu şi selectionata formata din copiii din Medgidia si Castelu. La U12 s-a impus echipa din Cumpana- Murfatlar, cu 25-15 in finala cu selectionata Navodari-Sacele Corbu. Pe locul trei s-a clasat selectionata formata din copiii din Medgidia si Castelu, urmata de selectionata Mangalia.

La U14, competitia a fost caştigata de echipa din Mihail Kogalniceanu, scor 20-10 in finala cu selectionata Constanta-Navodari-Sacele Corbu. Pe locul trei s-a clasat selectionata formata din copiii din Medgidia si Castelu, urmata de selectionata Mangalia-Cumpana.

In cadrul proiectului „RUGBY-UL, VALORI PENTRU VIATA”, care se desfaşoara in perioada mai – decembrie, ACS Rugby Team Constanta are ca scop omogenizarea selectionatelor U10, U12 si U14, “Cupa Toamnei” reprezentând o etapa in acest program.

 „In judetul Constanta avem constituite sapte zone in care selectia şi pregatirea copiilor sunt conduse de  antrenori coordonatori, cate unul pentru fiecare regiune”, a declarat Florian Constantin, preşedintele ACS Rugby Team.

"Cupa Toamnei", etapa a III-a la mini-rugby, o noua actiune a ACS Rugby Team Constanta.

“Cupa Toamnei”, etapa a III-a la mini-rugby, o noua actiune a ACS Rugby Team Constanta.

La “Cupa Toamnei” au participat din corpul de antrenori ai ACS Rugby Team Constanța: Tranca Sorin- coordonatorul de proiect, Barbu Dumitru – antrenor selecționata U10, Glodeanu Cosmin – antrenor selecționata U12, Buruiana Catalin- antrenor zona Navodari, Tuca Stefan – antrenor zona Sacele si Corbu, Țacu Adrian – antrenor zona Ghindaresti, Vasile Cornel – antrenor, Diaconu Laurențiu – antrenor zona Mangalia, Otcuparu Florentin- antenor zona Medgidia.

Obiectivele proiectului „RUGBY-UL, VALORI PENTRU VIATA” – finantat de Consiliul Județean Constanta sunt de a creste nivelul de educatie, de socializare şi a starii de sanatate a copiilor, elevilor, prin practicarea jocului de rugby, de a promova local rugby-ul in cadrul şcolilor, a familiilor şi a mass-medie, de a crea o imagine pozitive pentru rugby ca fiind un sport de fair-play desi promoveaza contactul fizic in joc, de a promova unele calitați esențiale ale acestei discipline sportive ca: tenacitate, angajament fizic si spirit de organizare si de a selectiona şi pregati elevi cu calitati deosebite pentru jocul de rugby pentru accederea in loturile nationale.

 

1,508 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response