Saturday 11th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Un vis implinit: Memorialul “Gheorghe Parcalabescu” a avut loc la Joita

18 octombrie 2016 MINI-RUGBY
Un vis implinit: Memorialul “Gheorghe Parcalabescu” a avut loc la Joita.

In comuna Joita (judetul Giurgiu, pe data de 15 octombrie 2016) s-a desfasurat Memorialul ,,Gheorghe Parcalabescu” editia a X – a, in memoria celebrului pilier al cluburilor feroviare si al nationalei, antrenor emerit.

Memorialul a fost organizat de clubul local, C.S Joita – 07, ajutat de Asociatia Judeteana de Rugby Ilfov, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Giurgiu si Primaria Comunei Joita Cu aceasta ocazie s-au aniversat 10 ani de la constituirea clubului C.S. JOITA – 07.

A fost fixata data de 15 octombrie 2016 de comun accord cu Asociatia Municipala de Rugby Bucuresti care si-a anuntat disponibilitatea de a trimite la acest memorial cele mai galonate echipe la categoriile U10 si U12, cum sunt: RC Antonio Jr. Bucuresti, CSO Pantelimon, PCE Ilfov, Flamingo Bucuresti, alaturi de competitoarele inscrise in campionatul A.J.R Ilfov, Sc. Nr.1 Buftea Tag, ASS Darvari, Sc. Nr. 1 Ciorogarla, Oval 5 Rugby Cosoba si clubul organizator C.S Joita–07. Cele 9 structuri sportive au prezentat 130 copii.

Pe o vreme insorita, la baza sportiva ,,Malu Rosu”, dotata cu noi vestiare construite de administratia publica locala, timp de aproape trei ore, micutii rugbysti au facut dovada unei ambitii iesite din comun, etaland pe terenul de joc cunostintele acumulate. Cele noua competitoare s-au ,,luptat” pentru fiecare balon si s-au bucurat pentru fiecare incercare.

Nu a fost intocmit un clasament, considerandu-i pe toti invingatori, iar efortul lor s-a transformat intr-un ecou care a ajuns acolo unde a trebuit, la marele sportiv Gheorghe Parcalabescu.

Competitia s-a situat la inaltimea organizatorilor, dar si a cluburilor invitate, oferind sportivilor si oficialitatilor un exemplu de minirugby de calitate in mediul rural.

Toata lumea a fost multumita, copiii prin jocuri, sponsorii vazand bucuria din ochii copiilor la primirea cadourilor, organizatorii constatand, la incheierea competitiei ca nu au fost accidentari sau contestatii la arbitraje.

Primaria Comunei Joita si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Giurgiu au asigurat baza materiala oferind participantilor cupe, diplome, medalii fiecarui jucator, echipament sportiv a fost oferit catre D.J.S.T Giurgiu.

Baloanele de rugby au fost asigurate de F.R.R. Cum un clasament nu a fost intocmit, organizatorii au evidentiat cate unul sau doi jucatori de la fiecare echipa prezenta si au oferit diplome de excelenta antrenorilor. Ne permitem sa evidentiem din copiii prezenti pe Manzu Adrian (U12), Ion Alexandru Valentin (U10), Tudorache Valentin (U10).

Alaturi de micutii sportivi si antrenorii lor, am avut surpriza prezentei unui numar mare de parinti din comuna Joita, dar si parintii sportivilor invitati ceea ce ne da garantia ca acest sport este pe un drum bun.

La Memorial au admirat eforturile micilor jucatori presedintele Asociatiei Internationalilor de Rugby din Romania, Marin Ionescu, antrenorul emerit Vasile Constantin–Mao (este si presedintele de onoare al clubului C.S Joita–07), maestrul emerit al sportului Mircea Muntean, directorul tehnic al A.M.R.B. Nicolae Sisiu, directorul de competitii din F.R.R., Mircea Paraschivescu.

Memorialul Gheorghe Parcalabescu a avut loc la Joita.

Memorialul Gheorghe Parcalabescu a avut loc la Joita.

Au oficiat arbitrii Doru Gordin si Constantin Bonea, reprezentantul D.J.S.T., Giurgiu Hroniade Silviu, si nepotul marelui rugbyst, Valentin Parcalabescu.

Primaria a fost reprezentata de insusi primarul localitatii Tanase Constantin, consilierii locali Petre Tudorache si Ionica Ion.

Remarcam ca aceast memorial nu a fost singura competitie organizata de C.S. Joita–07, in acest an. Au mai fost cinci competitii organizate de Sarbatori.

Sufletul organizarii competitiilor, cel care se ocupa de rugbyul juvenil din zona, departe de Bucuresti sau de alte centre urbane, trecand peste conditii de multe ori vitrege, este presedintele A.J.R. Ilfov si secretarul clubului.C.S.Joita-07, Gheorghe Vladut.

Articol scris de Constantin Zamfir

2,539 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response