Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Timisoara Saracens infrunta pe Stade Francais, la Paris in etapa a doua din Challenge Cup

19 octombrie 2016 CHALLENGE CUP
Timisoara Saracens infrunta pe Stade Francais, la Paris in etapa a doua din Challenge Cup.

Dupa un prim contact cu rigorile competitiei continentale, European Rugby Challenge Cup, Timisoara Saracens priveste deja catre urmatoarea partida in care va avea de infruntat un adversar cu un nume de legenda atat in rugbyul francez, cat si in cel european, Stade Francais, acesta intalnire urmand a fi gazduita de Stade Jean-Bouin, fieful parizienilor.

Intalnind o grupare cu experienta jocurilor in competitiile continentale, Timisoara Saracens a incercat impotriva lui Edinburgh sa contracareze deficitul la cest capitol. In ciuda rezultatului inregistrat dupa 80 de minute, banatenii au marcat doua eseuri si mai mult de atat au demonstrat ca pot juca de la egal la egal cu un adversar mai bine cotat in acesta competitie. Practic elevii lui Heikell Grainger au intrat in lupta din Challenge Cup cu sansa a patra, iar acest lucru s-a simtit in primul sfert de ora cand scotienii au marcat trei incercari, o lectie cu siguranta invatata, ceea ce va duce probabil la un joc mai pragmatic si mai concentrat pe faza defensiva pentru a putea apoi surprinde cu inventivitatea si tehnica liniilor dinapoi.

Acum, pentru Timisoara Saracens urmeaza partida cu Stade Francais, o echipa de 14 ori campioana a Frantei, cu cate doua finale disputate in Champions Cup, respectiv Challenge Cup, care desi nu traverseaza o perioada stralucita, doar pozitia 11 in campionat, ramane intodeauna un adversar dificil, capabil sa lupte pana la ultimul fluier al arbitrului. Asa s-a intamplat si in prima etapa cand pe Twickenham Stoop, Harlequins a condus la pauza cu 31-7, asigurandu-si deja bonusul ofensiv, in partea secunda parizienii revenind, insa raportul eseurilor favorabil dupa reluare, 3-2, a fost insuficient chiar si pentru bonificatia defensiva.

Stade Francais a evoluat in formula de start: 1.Zak Taulafo, 2.Craig Burden, 3.Rabah Slimani, 4.Hugh Pyle, 5.Pascal Pape, 6.Sekou Macalou, 7.Raphael Lakafia, 8.Sergio Parisse, 9.Clement Daguin, 10.Jules Plisson, 11.Jeremy Sinzelle, 12.Herman Meyer Bosman, 13.Paul Williams, 14.Waisea Vuidarvuwalu, 15.Djibril Camara.

In istoria intalnirilor dintre Stade Francais si reprezentatele Romaniei in Challenge Cup s-au inregistrat opt partide, toate revenind gruparii din capitala Frantei. Sase le-au disputat Lupii Bucuresti respectiv Bucharest Oaks, alte doua consemnandu-se in editia 1997-1998, cand Farul Constanta i-a intalnit pe francezii care s-au impus in ambele manse cu 83-10 la Paris, respectiv 85-25 pe stadionul de la malul marii. Cele mai stranse rezultate s-au inregistrat la Bucuresti in 2010, 29-20 pentru Stade Francais, pe lista marcatorilor de atunci trecandu-si numele Madalin Lemnaru, Stelian Burcea si Valentin Calafeteanu, toti in lotul timisorenilor, iar apoi in 2014, 13-9 in favoarea echipei lui Digby Ioane si Morne Steyn.

Tot in acea editie 2014-2015, Lupii au reusit o prima repriza buna la Paris cand la pauza au fost condusi doar cu 14-12 dupa ce s-au aflat in avantaj in majoritatea timpului din primele 40 de minute.

Partida Stade Francais-Timisoara Saracens din etapa a doua contand pentru faza grupelor competitiei European Rugby Challenge Cup va avea loc joi, 20 octombrie, pe Stade Jean-Bouin cu incepere de la ora 21:00.

2,393 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response