Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

PREMIERA La Iasi, debuteaza sambata, Campionatul Regional de rugby feminin junioare, Moldova Nord

21 octombrie 2016 MINI-RUGBY
PREMIERA La Iasi, debuteaza sambata Campionatul Regional de rugby feminin junioare, Moldova Nord.

Rugbyul feminin va avea din acest sezon o noua competitie, un campionat de junioare mici, primul de acest fel din Romania. Sambata, 22 octombrie, la Iasi, va avea loc prima etapa a Campionatului Regional de rugby feminin junioare Moldova Nord, o competitie gandita pentru a creste nivelul rugbyului feminin si de a da meciuri mai multe jucatoarelor.

Meciurile de sambata vor avea loc pe Stadionul Tineretului din Iasi, cu incepere de la ora 11:00. La aceasta etapa si-au anuntat participarea echipele de la Scoala Gimnazială Girbesti (Iasi), RC Venus Piatra Neamt, AS Pilierul Prisacani si Liceul Tehnologic “Petru Rares” Vetrisoaia (Vaslui).

„Este un inceput promitator, lucrez de ceva timp la acest proiect si am ajuns in momentul in care incepem sa sadim primele semintele de Ghinde. Ma bucur ca junioarele mici au o competitie a lor, competitie care le va ajuta sa progreseze, care le va da meciuri mai multe si care le va da o motivatie in plus ca sa ramana aproape de rugby. Astept sa vina alaturi de noi in acest Campionat si o echipa din Suceava sau alte echipe daca vor aparea, pe parcurs„, a declarat Gabriela Surmei-Balan, Director de Dezvoltare Moldova Nord.

Competitia este organizata de Directia de Dezvoltare Moldova Nord din cadrul Federatiei Romane de Rugby si se adreseaza junioarelor mici, cu varsta cuprinsa intre 12 si 14 ani, din zona Moldovei.

 In acest moment, in Romania exista un Campionat National de Rugby 7 feminin, junioare si senioare si Cupa Romaniei la senioare.

Urmatoarele doua etape ale competitiei vor avea loc pe 29 octombrie la Prisacani si pe 12 noiembrie la Piatra Neamt.

 

2,133 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response