Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

28 de persoane au absolvit cursul pentru oficiali de meci nivel 1 World Rugby, organizat de FRR

22 octombrie 2016 INTERN

Federatia Romana de Rugby, prin Comisia Centrala a Arbitrilor, a organizat pe 19 si 20 octombrie 2016 un curs pentru oficiali de meci nivel 1 World Rugby. La acest curs au participat in jur de 49 de persoane, dintre care 28 au absolvit atat modulul teoretic, cat si pe cel practic. Printre cei prezenti s-au aflat si cativa jucatori de SuperLiga, printre care internationalii Catalin Dascalu si Florin Ionita.

Lectorii acestui curs au fost Paul Bargaunas, Valeriu Toma, Viorel Popescu si Danut Frasineanu, in ultima zi fiind alaturi de cursanti si Daniel Mitrea,Regional Training Manager la World Rugby si Rugby Europe.

“M-am bucurat ca au fost atat de multi participanti si mai ales toti jucatori activi, unii foarte tineri, cu varste de 15, 16 ani, cel mai tanar avand chiar 14 ani. Mi-a placut entuziasmul si dorinta lor de a invata cat mai multe si mai ales ca au raspuns toti pozitiv intrebarii de a oficia in jocurile de copii de la AMRB. Speram sa ii vedem cat mai repede in teren, la meciurile din urmatoarele etape ale Campionatului de Mini Rugby organizat de AMRB. Recunosc ca sunt si un pic dezamagit ca de la CNAV nu a participat niciun jucator pentru ca ar fi fost benefic pentru ei sa fi fost aici. In schimb, am apreciat prezenta celor de la Grivita, Soimii, Steaua”, a declarat Paul Bargaunas, presedintele CCA.

Cursul a avut o parte teoretica in care cursantilor le-au fost prezentate Legile Jocului de Rugby, cu axare in special pe explicarea celor mai importante momente precum avantajul, breakdown, antijoc, dupa care a urmat partea practica, pe teren. Astfel fiecare cursant a gestionat anumite situatii de joc precum inceperea/reinceperea , gramada ordonata , marginea, fiecare trecand prin rolul de arbitru.

 

2,547 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response