Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Antrenorul Lynn Howells a stabilit lotul Romaniei pentru meciurile test din noiembrie. Vezi care sunt cei 32 de jucatori!

25 octombrie 2016 First XV
Antrenorul Lynn Howells a stabilit lotul Romaniei pentru meciurile test din luna noiembrie.

Nationala de rugby a Romaniei se pregateste pentru meciurile test World Rugby ce vor avea loc in luna noiembrie, pe Stadionul National “Arcul de Triumf”. In vederea disputarii celor trei partide, antrenorul Lynn Howells a selectat un lot de 32 de jucatori, dintre care 17 formeaza pachetul de inaintare si 15 sunt jucatori de treisferturi.

Din jucatorii convocati, cei mai multi- 15 – provin de la campioana Romaniei, Timisoara Saracens, cinci de la CSA Steaua, trei de la Stiinta Baia Mare, unul de la CS Dinamo si unul de la U Cluj, iar 7 jucatori evolueaza la cluburile din Franta.

“Lotul care a fost stabilit este format din cei mai buni jucatori care au evoluat in acest tur al sezonului 2016-2017 al SuperLigii CEC Bank, la care au fost adaugati cativa jucatori tineri care au iesit in evidenta prin jocul bun pe care l-au facut. Legat de cele trei meciuri pe care le vom disputa, nu pot sa spun decat ca imi mentin declaratia pe care o dau intotdeauna cand jucam, aceea de  a castiga fiecare meci, de a-l trata cu foarte mare seriozitate. Categoric, dincolo de dorinta de victorie, trebuie ca aceste meciuri sa arate un pas inainte in dezvoltarea noastra ca nivel de joc, comparativ cu ceea ce am jucat in Cupa Europeana a Natiunilor si la Nations Cup. Meciurile din noiembrie sunt foarte importante pentru noi pentru ca sunt un ultim test inaintea inceperii campaniei de calificare la Cupa Mondiala din Japonia”,a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei”,a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Lotul convocat pentru meciurile test:

PILIERI: Mihai Lazar (Castres Olympique), Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Beziers), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne)

TRAGATORI: Andrei Radoi (Timisoara Saracens), Marian Capatana (Timisoara Saracens), Florin Bardasu (Stiinta Baia Mare)

LINIA A DOUA: Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), Marius Antonescu (Tarbes), Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), Ionut Muresan (Timisoara Saracens)

LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen), Stelian Burcea (Timisoara Saracens), Vasile Rus (Timisoara), Valentin Ursache (Oyonnax)

MIJLOCASI LA GRAMADA: Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), Tudorel Bratu (Dinamo), Florin Surugiu (CSA Steaua )

MIJLOCASI LA DESCHIDERE: Ovidiu Melniciuc (U Cluj), Jody Rose (Timisoara Saracens)

CENTRI: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timisoara Saracens), Florin Popa (Timisoara Saracens), Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens)

ARIPI: Stephen Shennan (Timisoara Saracens), Ionut Dumitru (CSA Steaua), Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens), Nicolas Onutu (La Voulte-Valence)

FUNDASI: Catalin Fercu (Timisoara Saracens), Marius Simionescu (Timisoara Saracens)

In meciurile test World Rugby, Romania va intalni pe 12 noiembrie – Statele Unite ale Americii, pe 19 noiembrie- Canada si pe 26 noiembrie – Uruguay. Toate meciurile vor avea loc pe Stadionul „Arcul de Triumf”, de la ora 18:00.

9,174 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response