Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Bath s-a impus dramatic pe terenul lui Exeter

31 octombrie 2016 AVIVA PREMIERSHIP

Saracens a castigat disputa cu Leicester Tigers din etapa a VII-a contand pentru Aviva Premiership si se mentine in fruntea clasamentului, in cea mai disputata partida Bath impunandu-se pe Sandy Park in fata lui Exeter prin punctele marcate in ultimul minut.

Saracens a primit pe Allianz Park vizita lui Leicester Tigers, pe care a invins-o cu eseurile marcate pana in minutul 43, autori Chris Wyles, Sean Maitland si Billy Vunipola, singura finalizare in terenul de tinta advers a tigrilor venind in minutul 65 prin George Catchpole. Astfel Saracens s-a impus cu rezultatul de 24-10 si, chiar daca nu a izbutit sa-si treaca in cont si punctul bonus ofensiv, continua sa conduca in clasamentul Aviva Premiership.

Pe pozitia secunda se afla London Wasps care a trecut, pe Ricoh Arena, de Newcastle Falcons cu rezultatul de 31-6, adjudecandu-si bonusul ofensiv dupa cele patru eseuri reusite de Joe Launchbury, Frank Halai si Jimmy Gopperth dubla, acesta fiind si autorul altor cinci tentative de tinta concretizate in puncte.

Bath a condus cu 6-3 in minutul 70 pe Sandy Park in fata gazdelor, Exeter, care au reusit sa intoarca rezultatul prin eseul lui Mitch Lees, transformat de Gareth Steenson. In ultimul minut insa Bath a avut puterea sa revina si sa se impuna cu rezultatul de 13-10 in urma incercarii semnate de Samesa Rokoduguni, pe care a transformat-o George Ford.

La fel de stransa a fost si disputa Northampton Saints-Gloucester de pe Franklin’s Gardens, care a revenit gazdelor, rezultat 23-20. Raportul eseurilor a fost de 2-2, Louis Picamoles si Tom Kessell in contul lui Saints, respectiv Jacob Rowan si Charlie Sharples, decisive dovedindu-se tentativele de tinta concretizate de Stephen Myler.

Fara prea mari emotii Harlequins a invins pe Twickenham Stoop in partida contra celor de la Worcester, 36-14 fiind rezultatul final care le-a adus londonezilor si punctul bonus ofensiv. Pentru invingatori au marcat cate un eseu Danny Care, James Horwill, Mike Brown, Joe Marchant si Tim Visser de partea lui Warriors consemnandu-se reusitele jucatorilor Jackson Willson si Ben Te’o.

Dupa sapte etape nou-promovata Bristol a ramas fara victorie, in aceasta runda pierzand pe propriul teren in disputa cu Sale Sharks. Paolo Odogwu, Mike Haley, Byron McGuigan, Eifioni Lewis-Roberts si Tom Curry au marcat incercarile rechinilor, care s-au ales cu bonificatia ofensiva, eseul de onoare al gazdelor avandu-l ca autor pe David Lemi.

Clasament:
1.Saracens-29p
2.Wasps-28p
3.Bath-26p
4.Leicester-19p
5.Sale Sharks-18p
6.Harlequins-17p
7.Exeter-16p
8.Northampton-15p
9.Newcastle-14p
10.Gloucester-12p
11.Worcester-9p
12.Bristol-2p

2,438 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response