Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Victorii ale favoritelor in etapa a IX-a din Top 14

31 octombrie 2016 TOP 14

 

Dupa noua etape disputate in primul esalon valoric din Franta, Top 14, pe prima pozitie continua sa se afle Clermont, urmata de Toulon si Montepellier, toate cele trei echipe reusind sa se impuna in partidele disputate la sfarsitul saptamanii trecute, in timp ce echipa lui Mihaita Lazar, Castres, a invins la mare lupta pe Bordeaux.

Etapa a fost deschisa de partida dintre Pau si Toulouse, care s-au intalnit pe Stade du Hameau, victoria revenind oaspetilor cu rezultatul de 24-20, invinsii multumindu-se in aceste conditii cu bonusul defensiv. Daniel Ramsay si Watisoni Votu au marcat cate un eseu pentru Pau, Julien Marchand si Joe Tekori in contul ros-negrilor, ultimul in minutul 69, care cu transformarea lui Jean Marc Doussain a stabilit invingatoarea.

Stade Francais a avut o partida mult mai grea decat probabil se astepta, in compania lui Lyon, de care a trecut cu rezultatul de 25-19 gratie unui inceput fulminant cu doua eseuri marcate in minutele 3 si 5 de Waisea Nayacalevu, respectiv Morne Steyn. Lyon si-a jucat sansa pana la capat si a marcat o incercare prin Baptiste Couilloud, dar Morne Steyn si Jules Plisson au mentinut pana la final prin  tentative de tinta avantajul de partea parizienilor.

Pe Altrad Stadium Montpellier a fost condusa de La Rochelle pana in ultimul minut, cand greseala lui Charles Bouldoire a dat posibiliatea lui Ben Botica sa inscrie dintr-o lovitura de pedeapsa de pe linia de 22. Uini Atonio a marcat unicul eseu al partidei, pentru Montpellier, care s-a impus cu rezultatul de 12-11, Francois Steyn a concretizat trei lovituri de pedeapsa.

Castres a castigat partida disputata pe propriul teren in compania lui Bordeaux, Mihaita Lazar fiind titular in lupta directa cu pilierul adversarilor, moldoveanul Vadim Cobilas. Cu toate ca Bordeaux a marcat trei eseuri, Baptiste Serin, Jean-Marcellin Buttin si Jayden Spence, fata de cele doua ale lui Castres, autori Thomas Combezou si Antoine Dupont, Benjamin Urdapilleta a fost de neoprit din fata butului remarcandu-se cu sapte tentative de tinta concretizate in puncte.

Desi reusise cateva revolutii apreciate in acest sezon, Brive nu a putut face fata ritmului impus de Clermont, care a castigat cu 40-16 pe Stade Amedee Domenech. Lucas Pointud a marcat singura incercare a gazdelor, in replica Clermont finalizand de patru ori in terenul de tinta al acestora prin Charlie Cassang, Noa Nakaitaci si Patricio Fernandez dubla.

Cu doua eseuri de penalizare si alte patru finalizari in terenul de tinta advers, avandu-i ca autori pe Mathieu Bastareaud, Mamuka Gorgodze, Jocelino Suta si Axel Muler, Toulon a invins-o pe Grenoble cu rezultatul de 42-12 in partida gazduita de Stade Mayol. Pentru vizitatori cate o incercare au izbutit Edward Sawailau si Gio Aplon.

Campionii en-titre, Racing 92, au castigat greu pe Stade Jean Dauger in fata ultimei clasate, Bayonne, rezultat 16-3. Pentru gazde Willie du Plessis a inscris dintr-o lovitura de pedeapsa punctele de onoare, singurul eseu al partidei avandu-l ca autor pe jucatorul argentinian Juan Imhoff in minutul 70.

Clasament:

1.Clermont-32p

2.Toulon-27p

3.Montpellier-27p

4.La Rochelle-25p

5.Toulouse-23p

6.Bordeaux-22p

7.Racing 92-22p

8.Stade Francais-20p

9.Castres-20p

10.Brive-19p

11.Lyon-17p

12.Pau-17p

13.Grenoble-11p

14.Bayonne-8p

2,090 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response