Monday 30th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Dupa partida cu Maori All Blacks, Statele Unite vin la Bucuresti sa infrunte Romania

11 noiembrie 2016 INTERNATIONAL
Dupa partida cu Maori All Blacks, Statele Unite vin la Bucuresti sa infrunte Romania.

In acest an Statele Unite au participat in competitia Americas Rugby Championship, apoi in luna iunie au intalnit Italia, partida cu Romania fiind una extrem de importanta pentru vulturi deoarece dupa azzurri, Stejarii sunt una dintre natiunile care ii devanseaza in clasamentul World Rugby, asadar o partida test cu o miza relevanta.

Pentru Statele Unite anul 2016 a inceput cu modificarea bancii tehnice pe care neozeelandezul John Mitchell a trecut in locul lui Mike Tolkin, acesta readucandu-l in lot pe Todd Clever, unul dintre jucatorii emblematici din ultimii ani si capitan al echipei, care din motive disciplinare a ratat Cupa Mondiala de anul trecut, sub aceste auspicii vulturii participand la editia inaugurala a competitiei Americas Rugby Championship.

Startul in acest turneu, replica de pe continentul American a Six Nations, a fost de bun augur cu un rezultat de egalitate dupa o partida spectaculoasa in compania Argentinei XV respectiv succesul impotriva Canadei si a celor din Chile, dar acest traseu avea apoi sa fie umbrit de infrnagerea din Brazilia, una din marile suprize ale lumii rugbyului pentru ca la final americanii sa incheie pe pozitia secunda. Luna iunie a adus elevilor lui John Mitchell doua partide test interesante, ambele pe propriul teren cu Italia si Rusia.

Aflata intr-un regres vizibil in ultima vreme, Italia s-a impus greu cu 24-20, americanii dand o replica pe masura cu AJ MacGinty, remarcat la Connacht castigatoarea Guinness Pro 12 si “veteranii “Takudzwa Ngwenya, Shalom Suniula, Blaine Scully sau Todd Clever. In fata Rusiei, raportul de forte a fost altul si vulturii au castigat, fara a primi vreun punct, cu un eseu si sapte tentative de tinta avandu-l ca autor pe AJ MacGinty. Acum Statele Unite au inceput deja campania din luna noiembrie cu o partida de gala in compania selectionatei Maori All Blacks diferenta de valoare ducand la un succes al neozeelandezilor dar care a demonstrat ca vulturii sunt o echipa capabila sa se confrunte cu orice adversar, avand in lot nume interesante, cu experienta jocurilor la un nivel inalt.

Astfel talonerul James Hilterbrand, nascut in Australia, a imbracat tricoul lui Waratahs, pilierul Chris Baumann a intarit linia intai a celor de la Wellington asa cum o face si Titi Lamoisitele in tricoul campionei continentale inter-cluburi Saracens , tot pe inaintare remarcandu-se Samu Manoa, jucatorul lui Toulon, Andre Duratolo care a evoluat in Super Rugby cu franciza japoneza Sunwolves ori Tony Lamborn sau Cam Dolan inregimentati la Hawke’s Bay respectiv Cardiff Blues. In ceea ce priveste liniile dinapoi ii regasim pe Marcel Brache, cu origini din Africa de Sud, care a cunoscut luptele din Super Rugby alaturi de Stormers si Western Force, Thretton Palamo cu experienta jocurilor din Top 14 si Premiership, ori a doi jucatori care nu mai au nevoie de alte prezentari, Takudzwa Ngwenya ori Blaine Scully.

Americanii se anunta o nuca tare pentru Stejari, mai ales ca bilantul partidelor directe le este favorabil, iar in acest moment detin Cupa Pershing, pusa in joc in partidele dintre Romania si Statele Unite din 2014, practic ultimele doua vizite ale vulturilor la Bucuresti insemnand tot atatea victorii pentru acestia.

Partida Romania-Statele Unite va avea loc sambata 12 noiembrie pe Stadionul National Arcul de Triumf cu incepere de la ora 18:00 si va fi transmisa in direct pe Dolce Sport 1.

FOTO: worldrugby.com

2,194 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response