Sunday 27th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania-SUA, partida in care Florin Vlaicu va depasi recordul selectiilor detinut de Cristi Petre

12 noiembrie 2016 First XV
Romania-SUA, partida in care Florin Vlaicu va depasi recordul selectiilor detinut de Cristi Petre.

Pentru Stejari incepe seria celor trei partide test programate in luna noiembrie, cu o confruntare impotriva Statelor Unite, una in care Florin Vlaicu va depasi recordul selectiilor in echipa nationala detinut de Cristian Petre in timp ce Tangima Fonovai isi va face debutul in tricoul cu frunza de stejar, aceeasi sansa avand-o si Vladut Popa daca va fi solicitat de pe banca de rezerve.

Partida cu Statele Unite are pentru Stejari o miza aparte, pe langa consolidarea pozitiei in clasamentul World Rugby, in care devansam vulturii americani sau castigarea in premiera a Cupei Pershing este momentul ca antrenorul Lynn Howells sa contureze echipa care anul viitor va incepe drumul pentru calificarea la urmatoarea Cupa Mondiala.

Astfel in primul XV gandit de tehnicianul galez se vor gasi doar trei jucatori care evolueaza in strainatate, doi dintre acestia regasindu-se in linia intai, pilierii Mihaita Lazar si Alexandru Tarus, inregimentati la Castres, respectiv Beziers, acestia alaturi de Eugen Capatana urmand sa formeze o tripleta inedita, dar care se caracterizeaza prin forta si indemanare.

Linia a doua va fi formata din cuplul Joahn Van Heerden-Marius Antonescu la a treia aparitie in garnitura de start, cei doi mai evoluand impreuna cand unul dintre ei a intrat din ipostaza de rezerva, in care se va afla Valentin Poparlan, cel care daca va evolua impotriva vulturilor americani va bifa selectia cu numarul 60 in echipa nationala.

In linia a treia Vasile Rus revina dupa o absenta de patru ani din randul Stejarilor, ultima partida disputata de acesta fiind chiar impotriva Statelor Unite, in 2012, cand a primit cartonasul rosu, de acesta data flankerul Timisoarei Saracens urmand sa-i aiba alaturi pe Viorel Lucaci si Stelian Burcea, o alta tripleta inedita, dar una care impreuna aduna 115 selectii si 14 eseuri marcate.

Tot o nouatate va fi si perechea de mijlocasi, Florin Surugiu-Jody Rose, Florin Surugiu ajuns la selectia cu numarul 55 ca si cea la nivelul aripilor cu Ionut Dumitru si Tangima Fonovai, acesta facandu-si astfel debutul in echipa nationala pentru care colegul sau a adunat pana in prezent 16 selectii si patru incercari, numarul acestora putand fi mai mare daca nu se confrunta cu o serie de accidentari.

Sarbatoritul zilei de sambata va fi Florin Vlaicu care va imbraca pentru a 94-a oara tricoul echipei nationale, astfel acesta depasind recordul detinut de Cristian Petre din 2012. Florin Vlaicu va face cuplu de centri cu Jack Umaga, o continuitate inceputa la World Rugby Nations Cup cand cei doi au inceput ca titulari in toate cele trei partide disputate de Stejari. In urma lui Florin Vlaicu, in privinta selectiilor, vine Catalin Fercu, pentru a 91-a oara in echipa nationala si liderul din actualul lot al marcatorilor de eseuri, 29 la numar.

De pe banca de rezerve in cazul in care va intra pe teren Vladut Popa isi va trece in palmares prima selectie pentru Stejari.

Echipa Romaniei pentru partida cu Statele Unite arata astfel: 1 Mihaita Lazar, 2. Eugen Capatana, 3. Alexandru Tarus, 4 Johan Van Heerden, 5 Marius Antonescu, 6 Viorel Lucaci, 7 Vasile Rus, 8 Stelian Burcea (c) 9 Florin Surugiu, 10 Jody Rose, 11 Ionut Dumitru, 12 Florin Vlaicu, 13 Jack Umaga, 14 Tangimana Fonovai, 15 Catalin Fercu Rezerve: 16 Andrei Radoi, 17 Ionel Badiu, 18 Alexandru Gordas, 19 Valentin Poparlan, 20 Andrei Gorcioaia, 21 Valentin Calafeteanu, 22 Stephen Shennan, 23 Florin-Vladut Popa

2,706 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response