Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

“Trofeul Venus 25” – competitie aniversara la 25 de ani de rugby la Piatra Neamt

15 noiembrie 2016 INTERN, MINI-RUGBY

Pe Stadionul Cetatea din Targu Neamt a avut loc sambata, 12 noiembrie, o competitie aniversara pentru rugbyul neamtean: “Trofeul Venus 25, 1991-2016”. Organizata de RC Venus Rifil Piatra Neamt si Federatia Romana de Rugby, in colaborare cu CSS Targu Neamt, competitia a coincis si cu desfasurarea etapei a treia a Campionatului Regional de rugby feminin U14, Moldova Nord. La finalul competitiei, toti copiii participanti au primit diplome si trofee.

"Trofeul Venus 25" - competitie aniversara la 25 de ani de rugby la Piatra Neamt.

“Trofeul Venus 25” – competitie aniversara la 25 de ani de rugby la Piatra Neamt.

“Nu stiu cand au trecut acesti 25 de ani, au fost ani frumosi, ani buni, ani in care am lucrat cu niste copii deosebiti, chiar si acum avem o generatie fantastica. Am avut multe realizari de-a lungul acestor ani si sunt mandru de tot ce am realizat pana acum. Sper ca sanatatea sa imi permita sa pot continua dezvoltarea rugbyului in judetul Neamt, mai ales in mediul rural. Le multumesc tututor care au fost si sunt alaturi de noi, de la iubitori ai rugbyului la sponsori. Parca mai ieri eram in 1991 si ma intalneam cu o mana de copii care aveau un balon de rugby de plastic, se uitau la televizor la Cupa Mondiala si doreau si eu sa joace rugby. Asa a fost inceputul nostru in Neamt si imi amintesc cu drag ca la primul antrenament am avut 30 de copii, care s-au chemat intre ei”, ne-a declarat profesorul Eusebiu Popa.

In 1991, la Piatra Neamt, profesorul Eusebiu Popa a infiintat prima echipa masculina de rugby, antrenamentele avand loc la inceput in Strandul Tineretului. Apoi, cinci ani mai tarziu, pe 15 august, tot la Piatra Neamt, acesta a infiintat prima  formatie de rugby feminin din tara, RC Venus Rifil Piatra Neamt.

"Trofeul Venus 25" - competitie aniversara la 25 de ani de rugby la Piatra Neamt.

“Trofeul Venus 25” – competitie aniversara la 25 de ani de rugby la Piatra Neamt.

2,321 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response