Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii s-au impus si in a doua partida test a lunii noiembrie, 21-16 cu Canada

19 noiembrie 2016 First XV

Pe Stadionul National „Arcul de Triumf”, in cea de-a doua partida test a lunii noiembrie, Romania a invins Canada cu rezultatul de 21-16, dupa o partida care a semanat din punct de vedere al desfasurarii ostilitatilor din teren cu cea impotriva Statelor Unite. Stejarii au dominat prima repriza, iar apoi au aparat cu succes avantajul de 12 puncte.

Scorul a fost deschis de canadieni prin Gordon McRorie care a trasformat o lovitura de pedeapsa in minutul 2, insa replica Stejarilor a venit imediat si Florin Vlaicu a egalat tot dintr-o tentativa de tinta concretizata, dupa care incursiunea lui Catalin Fercu a mutat jocul in jumatatea de teren adversa si a marit presiunea asupra devensivei adverse. O actiune rapida a lui Ionut Dumitru a fost oprita in extremis, apoi Florin Surugiu a amenintat terenul de tinta al nord-americanilor si in cele din urma apararea canadienilor a cedat si Florin Vlaicu a marcat prima incercare a partidei pe care tot el a transformat-o ducand scorul la 10-3.

La jumatatea reprizei canadienii au avut cateva momente de rabufnire, Gordon McRorie a redus diferenta din lovitura de pedeapsa, iar Conor Trainor a fost aproape de a marca eseu in timp ce Florin Vlaicu a ratat o penalitate trimitand de la aproximativ 48 de metri balonul in bara butului. Momentul de dficultate a fost trecut insa de Stajari si Florin Surugiu a trimis inteligent un balon de urmarire pe care l-a recuperat Ionut Dumitru, autorul celui de-al doilea eseu in contul echipei noastre, acelasi scenariu repetandu-se cateva minute mai tarziu cand canadienii au reusit sa blocheze actiunea in extremis.

Pana la pauza Florin Vlaicu a marit avantajul Stejarilor la 18-6, in timp ce Conor Braid a ratat de la aproximativ 50 de metri.

Dupa reluare initiativa a apartinut Canadei care ne-a masat in propriul 22, insa defensiva a fost la inaltime si a evitat primirea eseului care la un moment dat parea iminent, iesirea de sub presiunea adversarilor aducandu-ne o lovitura de pedeapsa si scorul a devenit 21-6 prin lovitura de pedeapsa concretizata de Florin Vlaicu.

Aveau sa fie singurele puncte marcate de Stejari in repriza secunda, care pana la final au reusit sa apere avanatjul luat si implicit victoria in ciuda loviturii de pedeapsa a lui Gordon McRorie respectiv a eseului marcat de Philip Mack, transformat de Conor Braid, gratie daruirii tuturor jucatorilor pe care a mizat pentru acesta partida antrenorul Lynn Howells.

Romania a invins pentru a cincea oara consecutiv Canada, iar urmatoarea partida test a Stejarilor va avea loc sambata, 26 noiembrie, pe Stadionul National „Arcul de Triumf” in compania Uruguayului.

19.11.2016, Partida test: Romania-Canada 21-16(18-6)
Stadionul National Arcul de Triumf
Arbitri: Shuhei Kubo(Japonia)- Luke Pearce(Anglia), Gary Conway(Irlanda)
Au marcat: I.Dumitru-e, Vlaicu-e,tr,3lp respectiv Mack-e, Braid-tr, Mc Rorie-3lp

Romania: 1. Mihaita Lazar(Castres),2. Eugen Capatana(Timisoara Saracens),3. Alexandru Tarus (Beziers), 4. Johannes Van Heerden(Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu(Tarbes),6. Viorel Lucaci(Steaua Bucuresti),7. Stelian Burcea(Timisoara Saracens) (C),8. Andrei Gorcioaia(Valence d’Agen), 9. Florin Surugiu(Steaua Bucuresti),10. Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti),11. Ionuț Dumitru (Steaua Bucuresti),12. Vladut Popa(Timisoara Saracens),13. Jack Umaga(Timisoara Saracens), 14. Fonovai Tangimana(Timisoara Saracens),15. Catalin Fercu(Timisoara Saracens)
Rezerve:16. Andrei Radoi(Timisoara Saracens),17. Ionel Badiu(Carcassonne),18. Alexandru Gordas(Steaua Bucuresti),19. Valentin Poparlan(Timisoara Saracens),20. Cristian Chirica(Stiinta Baia Mare),21. Valentin Calafeteanu(Timisoara Saracens),22. Nicolas Onutu(La Voulte-Valence), 23. Stephen Shennan(Timisoara Saracens)

Canada: 1.Djustice Sears-Duru(Glasgow Warriors), 2.Raymond Barkwill(Castaway Wanderers), 3.Jake Ilnicki(Manawatu Turbos), 4.Brett Beukeboom(Cornish Pirates), 5.Evan Olmstead(Newcastle Falcons), 6.Kyle Baillie(Westshore RFC), 7.Matthew Heaton(Darlington Mowden Park), 8.Admir Cejanovic (Burnaby Lake RFC), 9.Gordon McRorie(UBC Old Boys Eavens), 10.Connor Braid(James Bay AA), 11.Taylor Paris(Agen), 12.Benjamin Lesage(UBC Thunderbirds), 13.Conor Trainor(RC Vannes), 14.DTH Van der Merwe(Scarlets)(C), 15.Matthew Evans(Cornish Pirates)

Rezerve: 16.Eric Howard(Brantford Harlequins), 17.Robert Brouwer(Lindsay RFC), 18.Ryan Kotlewski(Westshore RFC), 19.Connor Keys(UVIC Vikes), 20.Clayton Panga(Westshore RFC), 21.Philip Mack(James Bay AA), 22.Pat Parfrey(James Bay AA), 23.Ciaran Hearn(London Irish)

2,574 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response