Sunday 24th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Un arbitru japonez va conduce partida Romania-Canada

19 noiembrie 2016 NATIONALA

A doua partida test din luna noiembrie pentru Stejari se va disputa sambata, 19 noiembrie, cand vom intalni Canada pe Stadionul National Arcul de Triumf, acesta urmand a fi condusa de o brigada de arbitri care-l va avea la centru pe japonezul Shuhei Kubo.

Asa cum in ultimii ani World Rugby s-a preocupat de cresterea nivelului echipelor reprezentand natiunile din cel de-al doilea esalon valoric, in aceeasi masura interesul ii vizeaza si pe arbitri, astfel vom avea ocazia sa-l vedem la Bucuresti pe japonezul Shuhei Kubo care in ultima vreme a facut pasi importanti in cariera de cavaler al fluierului.

Shuhei Kubo s-a nascut pe 9 iunie 1981 si este originar din Tsukushi, a practicat rugbyul evoluand pe postul de flanker, iar inainte de a deveni arbitru profesionist a lucrat pentru o firma cu profil medical din Kawasaki. In prezent palmaresul sau cuprinde peste 50 de partide arbitrate in Top League, competitia etalon a Japoniei. O experienta deosebita a reprezentat-o in 2015 invitatia de a conduce partide din ITM Cup, in prezent campionatul Noii Zeelande schimbandu-si denumirea in Mitre 10, astfel Shuhei Kubo a impartit dreptatea in dispute ca Waikato-Southland sau Tasman-North Harbour remarcandu-se ca un arbitru exigent in privinta respectarii regulilor de joc.

 Anul acesta, Shuhei Kubo a devenit primul arbitru japonez din Super Rugby, debutul sau consemnandu-se in partida Bulls-Kings, iar in privinta partidelor test a condus in luna iunie intalnirea Canada-Rusia, iar cu o saptamana in urma pe cea dintre Spania si Tonga.

In privinta arbitrilor asistenti, regasim doua nume extrem de cunoascute noua, Luke Perce (Anglia) si Gary Conway. Luke Perce a condus partidele: Stade Francais-Lupii Bucuresti (2011), Romania-Rusia (CEN, 2013), Georgia-Romania (CEN, 2014), Portugalia-Romania (CEN, 2015), Romania-Spania (Nations Cup, 2015) si Romania-Argentina XV (Nations Cup, 2015). Gary Conway a oficiat la centru in partida Romania-Georgia din CEN in 2015, iar saptamana trecuta a fost unul dintre asistenti la intalnirea Romania-Statele Unite.

FOTO: tier2rugby.com

29,031 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Trudy 24 martie 2017 at 10:01

    I told my gradmnother how you helped. She said, “bake them a cake!”

Leave A Response