Saturday 24th August 2019,
Federatia Romana de Rugby

Dupa cinci luni, Uruguay revine la Bucuresti pentru a intalni Romania

24 noiembrie 2016 NATIONALA

In ultima partida test a lunii noiembrie, Romania va intalni pe Uruguay, una dintre natiunile cu care ne-am intalnit constant in ultimii ani, Los Teros revenind la Bucuresti dupa ce in luna iunie au participat la World Rugby Nations Cup cand au lasat in urma imaginea unei echipe artagoase, dar si ambitioase in acelasi timp.

Uruguay vine din America de Sud, un continent dominat de forta unei natiuni majore, Argentina, insa chiar daca se afla in umbra pumelor, Los Teros si-au trecut in palmares trei participari la turneul final al Cupei Mondiale, ultima anul trecut, calificarea obtinand-o in urma unei duble manse impotriva Rusiei, ocupanta pozitiei a treia in Cupa Europeana a Natiunilor.

Pentru Los Teros anul 2016 a inceput cu aducerea pe banca tehnica a tehnicianului argentinian Esteban Meneses si participarea la prima editie a competitiei Americas Rugby Championship, in cadrul careia a ocupat pozitia a patra, cel mai important succes fiind obtinut in fata Statelor Unite, cu toate ca vulturii i-au avut in echipa pe Todd Clever, Titi Lamositele sau Eric Fry.

Au urmat apoi partidele din South America Rugby Championship “A”, in care uruguayenii nu au avut probleme in fata unor adversari precum Brazilia, Paraguay si Chile, toate cele trei confruntari avand ca deznodamant victorii la scor ale trupei lui Esteban Meneses, ceea ce le confirma statutul de a doua putere din America de Sud.

In luna iunie, Uruguay a participat pentru a cincea oara la World Rugby Nations Cup, competitie organizata pe Stadionul National Arcul de Triumf si in ciuda unor adversari mult mai bine cotati valoric sud-americanii au lasat o impresie buna. Au jucat de la egal la egal cu Emerging Italty, au invins Spania, doar in fata Stejarilor inregistrand o infrangere la scor.

Acum Los Teros se afla in toiul unei experinte inedite fiind pentru prima data cand participa la o serie de partide test ale lunii noiembrie, precum natiunile majore ale Emisferei de Sud aflandu-se in ipostaza de a se confrunta cu adversari din Emisfera de Nord, iar acesta experienta, pana in mometul de fata s-a dovedit extrem de utila.

 Iesiti din zona vesnicelor partide cu Brazilia, Paraguay si Chile, uruguayenii s-au izbit de echipe cu un alt stil de joc, avand aceeasi motivatie de a se afirma, precum Germania si Spania, astfel ca Los Teros s-au vazut nevoiti a se recunoaste invinsi dupa doua confruntari care au avut scenarii diferite.

 La Frankfurt, Uruguay a inceput in forta si a marcat doua eseuri in primele 25 de minute dar Germania a revenit puternic si s-a impus la ultima faza, in fata Spaniei situatia sud-americanilor fiind pecetluita in intervalul dintre jumatatea primei, respectiv celei de-a doua reprize cand ibericii au marcat patru incercari fara a primi vreunua.

Dupa aceste doua partide Esteban Meneses a recunoscut ca echipa sa a facut multe greseli, iar acum, in fata Romaniei se asteapta la o confruntare care ii va solicita fizic pe elevii sai, insa spera ca acestia vor rezista in dfensiva si vor putea pune in valoare schemele ofensive lucrate la antrenament.

Lotul cu care Uruguay va aborda intalnirea impotriva Stejarilor arata astfel:

Pilieri:Juan Echeverría(Old Christians),Francisco Jiménez(Champagnat),Mario Sagario(Carrasco Polo), Mateo Sanguinetti(Los Cuervos),Ignacio Secco(Trebol de Paysandu)
Taloneri:Carlos Arboleya(Trebol de Paysandu),Marcos Chamyan(Pucaru Stade Gaulois),Facundo Gattas(Lobos)
Linia a II-a:Diego Ayala(Montevideo Cricket Club),Ignacio Dotti(Los Cuervos),Franco Lamanna(Perugia),Diego Magno(Montevideo Cricket Club)
Linia a III-a: Joaquín Dell’Acqua(Montevideo Cricket Club),Juan Gaminara (C)(Old Boys),Gonzalo Soto(Carrasco Polo),Santiago Hernández(Carrasco Polo)
Mijlocasi la gramada:Santiago Arata(Pucaru Stade Gaulois),Guillermo Lijtenstein(Trebol de Paysandu), Agustín Ormaechea(Mont de Marsan)
Mijlocasi la deschidere:Felipe Berchesi(Carcassonne),Manuel Blengio(Old Christians)
Centri:Nicolás Freitas(Carrasco Polo),Santiago Gibernau(Carrasco Polo)
Aripi:Mauro Daverio(Montevideo Cricket Club),Andrés Rocco(Old Boys), Jeronimo Etcheverry(Carrasco Polo)
Fundas:Rodrigo Silva(Carrasco Polo)

2,258 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response