Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii sunt neinvinsi in partidele cu Uruguay

25 noiembrie 2016 First XV
Stejarii sunt neinvinsi in partidele cu Uruguay.

Sambata, 26 noiembrie, pe Stadionul National Arcul de Triumf, Romania va intalni Uruguayul in ultima partida test a lunii noiembrie, bilantul general al confruntarilor directe fiind favorabil Stejarilor care au catigat de sase ori impotriva sud-americanilor, intr-o singura disputa consemnandu-se un rezultat de egalitate.

Primele partide dintre Romania si Uruguay au avut loc in cadrul IRB Nations Cup (in prezent World Rugby Nations Cup) editiile 2008, respectiv 2009, competitie organizata la Bucuresti, Stejarii impunandu-se de fiecare data dupa acelasi scenariu. In 2008 ne-am desprins la 10-0 in minutul 17, diferenta care s-a dovedit a fi decisiva , un an mai tarziu cele doua eseuri ale echipei noastre, marcate de Alexandru Manta si Florin Vlaicu consemnandu-se in minutele 8, respectiv 21.

Cele mai importate doua partide s-au consemnat in 2010 miza fiind calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2011. Cum Stejarii ocupasera doar pozitia a treia in Cupa Europeana a Natiunilor au fost nevoiti sa dispute partidele din cadrul recalificarilor, in faza de Play-Off avand ca adversari pe cei supranumiti Los Teros, dupa ce anterior eliminasera Ucraina si Tunisia.

 La Montevideo, sud-americanii si-au jucat sansa cu multa ardoare si cu toate ca la pauza avantajul a fost de partea Stejarilor, 14-5, la final s-a consemnat remiza, 21-21, verdictul final fiind dat dupa mansa retur care s-a disputat pe Stadionul National Arcul de Triumf. Desi miza jocului anticipa o lupta echilibrata, Romania s-a impus la scor, 39-12 cu un eseu de penalizare si alte patru reusite semnate de Catalin Fercu, Csaba Gal, Madalin Lemnaru si Alexandru Manta, echipa prezenta atunci pe teren avand urmatoarea componenta:

1.Bogdan Balan(17.Nicolae Dragos Dima),2.Marius Tincu,3.Mihai Lazar-4.Sorin Socol (c),5.Cristian Petre(18.Valentin Ursache)-6.Daniel Carpo(19.Stelian Burcea), 7.Ovidiu Tonita, 8.Alexandru Manta, 9.Lucian Sirbu (20.Valentin Calafeteanu), 10.Danut Dumbrava, 11.Catalin Fercu, 12.Ionut Dimofte, 13.Csaba Gal, 14.Catalin Nicolae(22.Madalin Lemnaru), 15.Iulian Dumitras.

 Urmatoarele trei partide directe s-au disputat din nou in cadrul World Rugby Nations Cup, ultima care a avut loc chiar in vara acestui an aducand in palmaresul Stejarilor prima victorie fara puncte primite in confruntarile cu uruguayenii. Partida de atunci are o poveste aparte, pentru ca a fost intrerupta din cauza conditiilor meteorologice nefevorabile si s-a reluat a doua zi, respectiv in conformitate cu regulamentul competitiei s-a experimentat un nou sistem de acordare a punctelor, sase in cazul unei incercari, opt pentru eseul de penalizare si cate doua puncte in ceea ce priveste tentativele de tinta, lovituri de pedeapsa, transformari si dropgoluri.

Palmaresul complet al intalnirilor Romania-Uruguay arata astfel:
Romania vs Uruguay-7 partide,6 victorii Romania, 1 rezultat de egalitate):
2008-Bucuresti: Romania-Uruguay 10-6, IRB Nations Cup
Au marcat pentru Romania: Corodeanu-e, Vlaicu-tr,lp

2009-Bucuresti: Romania-Uruguay 17-11, IRB Nations Cup
Au marcat pentru Romania: Manta-e, Vlaicu-e, 2tr,lp

2010-Montevido: Uruguay-Romania 21-21, Calificari Cupa Mondiala
Au marcat pentru Romania: Lemnaru-e, Manta-e, Dumbrava-tr,3lp

2010-Bucuresti: Romania-Uruguay 39-12, Calificari Cupa Mondiala
Au marcat pentru Romania:Fercu-e, Gal-e, Lemnaru-e, Manta-e, Eseu de penalizare, Calafeteanu-tr, Dumbrava-3tr,lp

2012-Bucuresti: Romania-Uruguay 29-9, IRB Nations Cup
Au marcat pentru Romania: Fercu-e, Lemnaru-e, Manole-2tr,lp, Calafeteanu-4lp

2014-Bucuresti: Romania-Uruguay 34-16, IRB Nations Cup
Au marcat pentru Romania: Turashvili-e, Macovei-e, Ionita-e, Vlaicu-2tr,4lp,dg

2016-Bucuresti: Romania-Uruguay 40-0, World Rugby Nations Cup
Au marcat pentru Romania: Turashvili-2e, Shennan-e,D.Lazar-e, Stratila-e Vlaicu-2tr,2lp, Bratu-tr

2,068 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response