Friday 05th June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Fercu, la selectia 93 pentru Romania si un posibil dublu debut pentru Stejari in partida cu Uruguay

25 noiembrie 2016 First XV

Dupa cele doua victorii obtinute in fata Statelor Unite si a Canadei, pentru Romania urmeaza ultima partida test a lunii noiembrie in care va intalni pe Uruguay, trei modificari urmand a fi operate in XV-le de start comparativ cu cel impotriva frunzei de artar. De asemenea, exista si doua posibile debuturi in echipa nationala, cel a lui Ionut Muresan si al lui Alexandru Tigla, fiind de mentionat si  revenirea in lotul Stejarilor a centrului Paula Kinikinilau.

Cum echipa gandita de antrenorul galez Lynn Howells a dat satisfactie pana in prezent singurele modificari din garnitura de start sunt de fapt posibilitatea oferita unor jucatori care in anterioarele partide s-au aflat pe banca de rezerve.

Astfel, in linia intai printre titulari se va regasi Andrei Radoi, talonerul care cu acesta ocazie bifeaza selectia cu numarul 60 in echipa nationala, posibilul sau inlocuitor de pe banca de rezerve, Eugen Capatana ajungand si el la o cifra rotunda in cazul in care va intra pe teren, 25 de prezente in tricoul cu frunza de stejar.

In linia a doua, Valentin Poparlan va fi pentru prima data titular in cadrul partidelor test din acesta luna, unde va face cuplu cu Johannes Van Heerden, in schimb linia a treia ramane neschimbata cu Stelian Burcea care pastreaza in continuare statutul de capitan al echipei,pentru a 15-a oara in cariera, partida impotriva Uruguayului fiind cea cu numarul 65 in echipa nationala.

O alta modificare il vizeaza pe Stephen Shennan care il inlocuieste pe Ionut Dumitru, astfel ca daca cuplul de mijlocasi provine de la Steaua Bucuresti, Florin Surugiu-Florin Vlaicu, intreaga linie de treisferturi si fundasul sunt jucatori care evolueaza la Timisoara Saracens.

In partida cu Los Teros, Catalin Fercu se va afla la selectia cu numarul 93 si va deveni alaturi de Cristian Petre al doilea cel mai selectionat jucator din istoria Stejarilor.

Pe banca de rezerve se va afla Ionut Muresan, care ar putea deveni al 19-lea debutant in acest an pentru Stejari precum si Alexandru Tigla, care are si el sanse maxime sa debuteze. In plus s-a intors in echipa si Paula Kinikinilau, revenit dupa o accidentare, cel care pana in prezent a adunat zece selectii si a marcat trei eseuri, unul dintre componentii echipei nationale la Cupa Mondiala de anul trecut.

Din lotul de 23 de jucatori, cele mai multe partide impotriva Uruguyului le-a disputat Catalin Fercu, sase la numar, in privinta eseurilor Madalin Lemnaru, Alexandru Manta si Otar Turashvili avand cate trei reusite, Florin Vlaicu fiind cel care a marcat cele mai multe puncte sud-americanilor, 44, adica un eseu, sapte transformari, opt lovituri de pedeapsa si un dropgol.

Echipa Romaniei pentru partida cu Uruguay:
Romania:1.Mihaita Lazar(Castres), 2.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Beziers), 4.Johannes Van Heerden(Stiinta Baia Mare), 5.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 6.Viorel Lucaci(Steaua Bucuresti), 7.Stelian Burcea(Timisoara Saracens), 8.Andrei Gorcioaia(Valence D’Agen), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 11.Stephen Shennan(Timisoara Saracens), 12.Vladut Popa(Timisoara Saracens), 13.Jack Umaga(Timisoara Saracens), 14.Fonovai Tangimana(Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens) Rezerve:16.Ionel Badiu(Carcassonne), 17.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 18.Alexandru Gordas(Steaua Bucuresti), 19.Lucian Muresan(Timsioara Saracens), 20.Cristian Chirica(Stiinta Baia Mare), 21.Valentin Calafeteanu(Timisoara Saracens), 22.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 23.Paula Kinikinilau(Timisoara Saracens)

1,765 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response