Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Galezul Ben Whitehouse va conduce partida Romania-Uruguay

26 noiembrie 2016 NATIONALA
alezul Ben Whitehouse va conduce partida Romania-Uruguay.

Intalnirea Romania-Uruguay este epilogul seriei de trei partide test disputate de Stejari in luna noiembrie, acesta urmand sa fie condusa la centru de arbitrul galez Ben Whitehouse care va fi ajutat de arbitrii asistenti din Scotia si Anglia, Lloyd Linton respectiv Ian Tempest.

Ben Whitehouse s-a nascut pe 9 august 1990 la Gowerton, Swansea, un fost politist care acum alaturi de Nigel Owens si Craig Evans este unul dintre cei trei arbitri profesionsti din Tara Galilor. La inceputul carierei s-a afirmat in competitia interna a Tarii Galilor, Principality Premiership, iar in 2013 a absolvit academia de arbitri din cadrul Welsh Rugby Union. In 2014 a participat la IRB Junior World Trophy din Hong Kong, competitiei a carei finala, Tonga-Japonia a condus-o la centru. Tot in acelasi an si-a facut debutul in Guinness Pro 12 ,la partida Connacht-Zebre, in acest sezon fiind delegat de sase ori sa oficieze la centru in partide precum Connacht-Ospreys, Ulster-Scarlets, Scarlets-Newport Dragons sau Ospreys-Newport Dragons.

Anul trecut, Ben Whitehouse a condus prima partida test, Belgia-Suedia din cadrul Cupei Europene a Natiunilor esalonul secund si a fost prezent la World Rugby U20 Championship, competitia mondiala de elita la acesta categorie de varsta. In 2016 s-a aflat la centru in partida din Cupa Europeana a Natiunilor care le-a avut ca protagoniste pe Georgia si Spania. Din sezonul 2015-2016, Ben Whitehouse arbitreaza si partide contand pentru competitiiile europene inter-cluburi, Champions Cup, respectiv Challenge Cup, adunand deja opt prezente la centru, in toamna acestui an trecandu-si in plamares intalnirea Harlequins-Stade Francais din grupa in care se gaseste si Timisoara Saracens.

In ceea ce priveste arbitrii asistenti, Lloyd Linton a condus patru partide ale Stejarilor, Germania-Romania(CEN, 2015), Romania-Rusia(CEN, 2016), Romania-Namibia(WRNC, 2016, si Romania-Argentina XV(WRNC 2016), dar si intalnirea din cadrul calificarilor pentru Challenge Cup, Stiinta Baia Mare-Yenisey Krasnoyarsk. A fost unul dintre asistentii partidei test Romania-Canada din 2014.

Ian Tempest vine din Anglia, in 2012 fiind arbitrul partidei din cadrul Challenege Cup, Lupii Bucuresti-Agen, in acesta toamna oficiind la centru debutul Timisoarei Saracens in cea de-a doua competitie valorica la nivel continental in care banatenii i-au avut ca adversari pe scotienii de la Edinburgh.

FOTO: pro12rugby.com

2,264 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response