Tuesday 04th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Mihaita Lazar: “Vin intotdeauna cu drag sa joc pentru Romania. Ma bucura aceste victorii si dorim sa incheiem pozitiv anul”

26 noiembrie 2016 First XV

Nationala de rugby a Romaniei intalneste astazi, de la ora 18:00, in ultimul meci test al toamnei, pe Stadionul “Arcul de Triumf”, Uruguay. Pilierul Mihaita Lazar, jucator de baza al Primului XV, a revenit dupa un an in echipa Romaniei, contribuind la cele doua victorii obtinute cu SUA si Canada. Ultimul roman campion al Frantei, cu Castres, Lazar a vorbit despre ce inseamna echipa Romaniei pentru el si meciurile din aceasta toamna.

Cum crezi ca va fi meciul cu Uruguay?
Trebuie sa ne asteptam la un meci greu, pe care dorim sa il jucam cat mai bine ca sa continuam seria meciurilor frumoase din aceasta toamna si sa incheiem pozitiv aceasta serie de trei partide test.

Cat de schimbata ai gasit echipa?
Am gasit aceeasi atmosfera frumoasa, mi-am regasit colegii dupa aproape un an de absenta. Ma bucur ca ne intelegem intre noi si asta se vede si pe teren. Sunt foarte multi jucatori tineri care au dorinta mare de a juca si au si abilitatile necesare ca sa faca pasul catre echipa nationala. Tehnic, nu am schimbat foarte mult de la Cupa Mondiala, ci doar am incercat sa avem o continuitate a tuturor lucrurilor bune pe care le-am facut pana acum.

Care a fost cea mai mare schimbare pe care ai gasit-o la echipa?
Mari schimbari nu au fost, ci  o bucurie mare ca mi-am revazut colegii si ca am revenit in tricoul nationalei.

Ce te face sa vii sa joci pentru Romania?
Nu stiu cine ar putea spune pas echipei nationale, bineinteles atat timp cat situatia ne-o permite voi veni la echipa cu drag, pentru ca este un vis de-al meu dintotdeauna, un vis implinit, si doresc sa imi ajut echipa, sa imi reprezint tara. Imi place sa joc pentru Romania la cel mai inalt nivel, consider ca este si o forma de patriotism faptul ca venim la echipa nationala si jucam pentru culorile tarii noastre.

 

Mihaita Lazar:"Echipa Romaniei nu se refuza".

Mihaita Lazar este felicitat la sfarsitul meciului de antrenorul Marius Tincu.

Faptul ca am inceput sa jucam mai mult pe treisferturi, da si inaintarii momente de respiro?
Pentru noi faptul ca treisferturile au inceput sa joace este o implinire deoarece munca noastra e platita. Datoria noastra, a inaintasilor, este sa obtinem baloane, pe care sa le dam troacarilor. Ne motiveaza mai mult faptul ca si ei joaca mai mult, si astfel incercam sa continuam lucrurile bune pe care le facem cu inaintarea. Inainte eram intr-adevar o echipa care juca foarte mult pe inaintare, acum lucrurile s-au mai schimbat si faptul ca incepem sa contam si pe treisferturi, inseamna ca trebuie sa fim luati in seama.

Cum ai caracteriza cele doua meciuri jucate?
Cele doua meciuri au fost foarte grele pentru noi, ne-am dorit un rezultat bun si mai ales la primul, ne-a costat lipsa de coeziunea, desi e cam mult spus lipsa. Insa daca am fi stat mai mult impreuna, cum a fost cazul la Cupa Mondiala cred ca era mult mai usor pentru noi in ambele meciuri tinand cont ca fiecare face la club pregatirea fizica. Aici, cand am venit si ne-am reunit, ne-am gasit la niveluri diferite de pregatire, de concentrare, fiecare fiind prins in diferite faze ale campionatelor unde joaca.

Te gandesti la Cupa Mondiala din Japonia?
E undeva gandul. Abia s-a terminat cea din 2015, e undeva in minte, dar luam lucrurile pas cu pas, sa vedem ce va fi pana in 2019  pentru ca mai sunt destui ani, trebuie sa ne calificam intai pentru acea Cupa Mondiala.

Castres e pe locul 6, dupa  un inceput mai greu de sezon…
Intr-adevar am avut un inceput de sezon mai greu, am avut multe meciuri in deplasare, iar in Franta e destul de greu sa castigi in deplasare, pentru ca echipele au ca prim obiectiv castigarea meciurilor de acasa.Pentru o echipa care joaca in deplasare e mult mai greu sa castigi. Eu zic ca locul pe care suntem acum e binemeritat si dorim sa continuam in aceasta nota, acesta e si obiectivul echipei, sa terminam in primele sase.

Reusesti sa te joci de atatia ani la acest nivel inalt, in Top 14. Care este secretul?
Munca. Nu e niciun secret decat munca si iar munca.

Esti ultimul roman campion al Frantei. Te mai gandesti la asta?
Este o amintire frumoasa si cand m-am apucat de rugby nu m-am gandit niciodata ca o sa ajung sa castig campionatul Frantei, dar in acest moment e doar o amintire frumoasa. Am trecut de acea euforie. Imi doresc sa fiu sanatos si sa joc in continuare, sa fac meciuri cat mai bune pentru Romania si echipa de club.

 

2,661 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response