Monday 21st September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Rugby-ul spune NU violentei impotriva femeilor

26 noiembrie 2016 INTERN, Stiri

Nationala de rugby a Romaniei a incheiat seria celor trei meciuri test ale toamnei cu inca o victorie, a treia la numar, invingand sambata seara, Uruguay, cu 36-10.

Partida dintre Stejari si Los Teros a avut si un moment special. Cu ocazia „Zilei internationale pentru eliminarea violentei impotriva femeilor”, marcata anual pe 25 noiembrie jucatorii celor doua echipe au facut o fotografie oficiala cu reprezentati ai Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati si ai organizatiei Necuvinte, cu un mesaj de sensibilizare a opiniei publice cu privire la fenomenul violentei domestice. In aceasta fotografie cele doua reprezentative au purtat bannere cu mesajele „Rugby-ul spune NU violentei impotriva femeilor” si „Rugby says NO to violence against women”.

La eveniment au participat presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras, Ministrul Muncii – Dragos Pislaru si Andra Croitoru, Secretar Stat al Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati.

Ministrul Muncii, Dragos Paslaru si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras.

Ministrul Muncii, Dragos Paslaru si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras.

„In rugby, fair-play-ul este o valoare fundamentala, pe care o consideram la fel de importanta si in viata de zi cu zi. Egalitatea este o forma de fair-play, prin ea recunoastem ca avem acelasi potential, ca prin munca, dedicatie, rabdare si pasiune putem face performanta. Sportul se conjuga si la feminin, rugbyul de asemenea, astfel incat ne bucuram de ocazia de a declara înca o data pozitia noastra clara impotriva discriminarii. Intentionam sa sprijinim activ initiativele Ministerului Muncii si ale ANES in vederea construirii unui viitor asa cum ni-l dorim – mereu sub semnul solidaritatii”, a declarat Haralambie Dumitras, Presedintele FRR.

„Ma bucur ca Federatia Romana de Rugby s-a alaturat demersurilor noastre de combatere a violentei impotriva femeilor. Mesajul transmis este cu atat mai puternic cu cat el vine din partea unor barbati care practica un sport dur, dar cunoscut pentru fair-play-ul sau, si care spun foarte clar ca violenta impotriva femeilor nu trebuie acceptata. Prin astfel de campanii de constientizare ne dorim, pe de o parte, sa atragem de partea noastra cat mai multe persoane care sa condamne violenta împotriva femeilor, iar pe de alta parte sa încurajam victimele acestui fenomen sa apeleze la ajutorul autoritatilor, motiv pentru care ANES a pus la dispozitia lor linia gratuita, apelabila non-stop la numarul 0800 500 333″, a declarat Andra Croitoru, Secretar de Stat al ANES.

Rugby-ul spune NU violentei impotriva femeilor.

Rugby-ul spune NU violentei impotriva femeilor.

Actiunea face parte din eforturile de constientizare a luptei impotriva violentei domestice si a violentei impotriva femeilor desfasurate de ANES si a fost organizata in baza unui protocol de colaborare semnat de ANES, Asociatia Necuvinte si Federatia Romana de Rugby.

3,417 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response