Friday 22nd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Marcator a doua eseuri cu Uruguay, Stephen Shennan: “Trebuie sa jucam acelasi rugby timp de 80 de minute”

27 noiembrie 2016 First XV

Nationala de rugby a Romaniei a incheiat seria celor trei meciuri test ale lunii noiembrie cu o victorie in fata celor de la Uruguay, 36-10. Aripa Stephen Shennan a fost autorul unei duble in partida de sambata seara, acesta fiind aproape de a marca si a treia incercare in terenul de tinta al “Los Teros”. Debutant in tricoul Romaniei in acest an in meciul cu Portugalia din Cupa Europeana a Natiunilor, jucatorul de origine neo-zeelanda, care a marcat deja 6 eseuri in tricoul Stejarilor, a vorbit despre jocul echipei in aceasta toamna.

Cum a fost meciul cu Uruguay?
A fost un meci greu, ne asteptam insa sa fie asa. Cel putin inceputul a fost greu pentru noi, am avut nevoie de ceva timp ca sa ne intram in ritm, sa reusim sa jucam ceea ce am stabilit cu antrenorii. Apoi, dupa ce am reusit sa ne gasim culoarele si sa avem cateva baloane bune pentru a marca, incet am mutat jocul in terenul lor de 22.

A fost cel mai greu meci din cele trei?
Nu chiar. Cred insa ca la fel ca in celelalte ne-am facut singuri viata grea.

Ai marcat doua eseuri si ai fost aproape de a realiza hattrick-ul. Cum te simti?
Extraordinar. Ma bucur ca am reusit sa revin cu eseuri, am avut o perioada destul de grea cu accidentarile, am stat trei luni, si pot spune ca pentru mine aceste meciuri au fost un adevarat inceput. Ar fi putut fi trei eseuri, insa am pus un pic de presiune pe mine la cel de-al treilea si am gresit, insa este bine pentru ca echipa a castigat si asta este cel mai important.

Care este concluzia dupa aceste trei meciuri?
Cea mai buna parte este ca le-am castigat pe toate trei, ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum la meciurile test din noiembrie si ca am reusit sa jucam mai mult cu linia de treisferturi, lucru pe care antrenorii si l-au propus de ceva vreme.

Si daca ar fi sa numesti un lucru mai putin bun?
Felul in care am jucat in repriza a doua si ne-am facut singuri viata grea. Trebuie sa lucram mai mult pe aceasta parte a doua  a meciului si sa schimbam unele lucruri, sa jucam acelasi rugby timp de 80 de minute.

Cum simti acum jocul cand accentul se pune si pe linia de treisferturi?
E grozav, e mult mai usor acum pentru ca cel putin la aceste meciuri, colegii de pe treisferturi provin de la acelasi club, deja ne cunoastem, stim ce poate fiecare, stim ce jucam. Faptul ca avem aceasta continuitate face ca lucrurile sa fie mult mai usoare pentru mine.

Ce urmeaza?
Ma voi intoarce la Timisoara unde vom pregati doua meciuri extrem de grele in Challenge Cup, cu Harlequins. Apoi, in februarie vom incepe cu Romania campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia. Imi doresc doar sa fiu sanatos si sa  joc cel mai bun rugby al meu.

Daca ar fi sa numesti cel mai bun meci al tau din acest an, pana acum, care ar fi?
Meciul de debut in grupele Challenge Cup, cu Edinburgh. Cred ca a fost cel mai bun meci al meu in ultima vreme, a fost incredibil sa fiu pe teren si sa joc.

2,801 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response